Soofos

Basiscursus Fotografie ? Werken met Spiegelreflexcamera

Algemene informatie over de cursus

In deze online basiscursus Fotografie ga je aan de slag met jouw camera. Je leert hoe je met de juiste instellingen de mooiste foto's kunt maken.

Inhoud van de cursus

Leer werken met jouw eigen spiegelreflexcamera

De eerste stap naar het maken van goede foto’s is het hebben van een goede camera. De tweede stap (die eigenlijk nog veel belangrijker is) is weten hoe je omgaat met deze camera. De meeste mensen kopen wel een goede spiegelreflexcamera, maar gebruiken vervolgens altijd de automatische stand. En dat is jammer! Want met een beetje kennis kun je zoveel meer uit de camera halen.

Wat leer je in deze fotografiecursus?

In deze cursus laat ik (Peter van Veen, van Moor Fotografie) je zien dat een spiegelreflexcamera geen eng apparaat is met veel te veel knopjes, maar juist dat het een verlengstuk van jezelf kan zijn. Een stuk gereedschap. Waar je vrienden mee kunt worden. En ja, het wordt soms een beetje technisch. Dat kan niet anders. Maar wees gerust, ik neem je aan de hand mee. Stap voor stap leg ik uit wat nodig is om de basis van fotograferen onder de knie te krijgen.

En dat gaat verder dan alleen maar techniek. Ook zaken als compositie en kijken komen aan bod. Aan de andere, technische kant leg ik je voor eens en voor altijd uit hoe nu het diafragma werkt. En waarom dat van die vreemde getallenreeksen zijn. De belichtingsdriehoek, die de ondergrond van elke foto is, neem ik met je door. Welke zaken maken nu eigenlijk de belichting? En wat moet je er van weten? Kijk, die kennis deel ik met je in deze cursus. Natuurlijk komt er nog veel meer aan de orde.

Vaardigheden zoals:

Werken met witbalans.

Gebruikmaken van Autofocus en goed scherpstellen.

Histogram, wat is het en wat kun je ermee?

Welke lenzen zijn er?

Soorten licht (hoe moet je het licht meten?), over- en onderbelichten.

En echt nog heel veel meer!

Als kers op de taart, krijg je nog een serie opdrachten erbij om te checken of je de stof goed onder de knie hebt. Zo leer je niet alleen door de observeren maar ook door te doen.

Dit krijg je in deze cursus over fotograferen met spiegelreflexcamera:

Onbeperkte toegang tot alle materialen.

Inclusief oefenopdrachten.

Volledig Nederlands gesproken.

Leer je spiegelreflexcamera door en door kennen.

Is de cursus toch niks voor jou? Dan kan je de cursus binnen 14 dagen kosteloos annuleren.
Ga aan de slag en leer over fotografie!

Duur van de cursus

2 uur

Kosten van de cursus

EUR 37 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.