Soofos

Online Cursus ePUB Vormgeven met InDesign

Algemene informatie over de cursus

In deze cursus leer je om professioneel en efficiënt reflowable ePUB?s te creëren. Leer met Adobe InDesign een reflowable ePUB vorm te geven.

Inhoud van de cursus

Leer een ePublicatie te maken in InDesign

Een ePUB is een publicatievorm die juist veel gebruikt en gelezen wordt op mobiele apparaten.  Ze worden voor verschillende producties ingezet. Hierbij kun je denken aan leesboeken (romans, studiemateriaal, jaarverslagen, rapporten etc.). Maar ook boeken of tijdschriften met een meer illustratief (en interactief) karakter als kinderboeken, kookboeken, reisgidsen etc. behoren tot de mogelijkheden.

Reflowable en Fixed Layout ePUB

Beide varianten kun je uitstekend vervaardigen als ePUB: gaat het om een leesboek, dan kies je voor een Reflowable ePUB, waarbij de lezer grotendeels zelf de vormgeving kan bepalen. In deze variant kan de lezer bijvoorbeeld zelf het lettertype en -grootte instellen. De reflowable ePUB leent zich ook bij uitstek voor een kantooromgeving: vanuit de ePUB kun je snel en makkelijk teksten markeren en bijvoorbeeld delen via mail of social media met collega's.

ePUB is een open en vrij formaat

Je kunt deze in eigen beheer of via een uitgeverij verspreiden, gratis of tegen betaling. Via je eigen website, mail of te koop in een electronische boekenwinkel. Kortom: het ePUB-formaat biedt vele mogelijkheden.

Let op! Deze cursus is alleen geschikt als je Adobe InDesign CC vanaf 2014 hebt. Bij oudere versies is het niet mogelijk om gebruik te maken van ePUB.

Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe InDesign? Bekijk dan de website van Adobe!

Wat kun je na het volgen van deze cursus?

Professioneel en efficiënt reflowable ePUB's te vervaardigen

Met gebruik van Adobe Indesign een reflowable ePUB vormgeeft en opmaakt

Hoe je deze kunt exporteren

 Daarnaast maak je kennis met hoe je de bronbestanden van een ePub kunt openen, lezen en bewerken.
Ga aan de slag met het maken van een ePub in InDesign

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Duur van de cursus

3 uur

Kosten van de cursus

EUR 41 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.