Soofos

Snel op weg met Adobe Illustrator

Algemene informatie over de cursus

Maak kennis met de interface en de werking van de diverse gereedschappen in Adobe Illustrator en maak je eigen logo's en illustraties.

Inhoud van de cursus

Online cursus Adobe Illustrator

Adobe Illustrator is een grafisch ontwerp- en tekenpakket op basis van vectoren waarmee je logo's en illustraties kunt maken.

Deze online videocursus behandelt de belangrijkste en meest gebruikte gereedschappen en functies van Illustrator. Maak kennis met de interface en de werking van de diverse gereedschappen, en geef jezelf hiermee een goede start om het programma en de mogelijkheden verder te leren kennen. In deze cursus komen aan bod de basistechnieken en handelingen als opzetten van documenten, omgaan met kleuren en stalen, vormen maken en vormgeven en vectortekenen. Verder wordt er ook aandacht besteed aan meer geavanceerde mogelijkheden van het programma als het venster vormgeving, patronen, symbolen en penselen. Uiteraard mag het werken met tekst niet ontbreken. Kortom, een heel compleet pakket aan gereedschappen om dit veelzijdige programma te leren kennen en te gebruiken!

Doel van de cursus

  • In deze cursus leer je te navigeren door documenten en lagen in Adobe Illustrator. Je leert werken met (basis) vector vormen, tekst en afbeeldingen. Je ontdekt de werking van gereedschappen als pen, gum en penselen, en je maakt kennis met de oneindige mogelijkheden van effecten. Vind uit hoe je kleuren, kleurstalen en verlopen aanmaakt, en hoe je deze effectief kunt inzetten om je illustratie mee in te kleuren.

Wat ga je leren in deze Illustrator cursus?

Opzet document en tekengebieden

Objecten selecteren, transformeren, uitlijnen

Lagen en groepen

Objecten en lijnen vormgeven

Lijnen en vormen tekenen met de vectorpennen

Vormen combineren tot samengestelde paden

Werken met Pathfinder en Shape Builder

Penselen

Werken met het venster vormgeving

Kleuren, stalen en verlopen

Patronen, actieve verfgroepen

Symbolen en bibliotheken

Werken met omhulsels

Puppet Warp (Marionet verdraaien)

Tekst plaatsen en vormgeven

Afbeeldingen en effecten

Knipmaskers

Exporteren/opslaan naar andere bestandsformaten

Doelgroep van deze cursus

Deze cursus is voor iedereen die wil leren ontwerpen of illustreren met vectoren in een professioneel vectortekenprogramma met onbegrensde mogelijkheden.

Nederlands gesproken en ondertiteld

De cursus bestaat uit video's met downloadbaar oefenmateriaal. Alle video's zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Er wordt gebruikgemaakt van de Engelse Interface van de software in de uitleg worden ook de Nederlandse vaktermen benoemd.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit instructievideo's verdeeld over hoofdstukken. Wij adviseren om de volgorde van de hoofdstukken en de video's aan te houden aangezien latere video's vaak teruggrijpen op geleerde kennis in eerder video's.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Voor het volgen van deze cursus heb je geen specifieke voorkennis nodig. Algemene kennis van de computer is wel belangrijk. Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer.

Dus, wil jij leren hoe je alles uit het programma Adobe Illustrator haalt? Volg dan snel deze cursus!

Duur van de cursus

5 uur

Kosten van de cursus

EUR 62 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.