Soofos

Cursus over veilig internetten en online veiligheid

Algemene informatie over de cursus

In deze cursus bespreek ik alles over het veilig gebruik van internet. In makkelijke en begrijpelijke taal behandel ik alles over jouw persoonlijke online veiligheid. Na deze cursus ben je veilig onli

Inhoud van de cursus

Hoe word ik veilig online?

Heb je je wel eens afgevraagd of je goed beveiligd bent tegen hackers? Of wat je moet doen als je gehacked wordt? Je bent niet alleen. Meer dan 2 op de 10 Nederlanders krijgen te maken met cybercrime, dus het wordt steeds belangrijker om goed beveiligd te zijn tegen hackers en cybercriminelen. Helaas lijkt het erop dat we vaak niet goed omgaan met onze online veiligheid. Gelukkig is kennis het enige wat nodig is om ons digitaal goed te beveiligen.

In deze cursus leer ik je alles over hoe je veilig om moet gaan met internet. We behandelen onderwerpen zoals: “het beveiligen van accounts”, “het herkennen van valse e-mails”, “het veiliger maken van apparaten” en nog veel meer. Alle kennis die nodig is om veilig online te zijn, wordt behandeld.

Weet je niet veel van computers? Geen probleem! Onze cursus is speciaal ontworpen om zelfs de minst technische mensen alles te leren wat ze moeten weten om zich online te beschermen.

Leer alles om veilig te kunnen internetten

Je begint de cursus met het leren over het maken van goede/sterke wachtwoorden en het beveiligen van jouw accounts. Wachtwoorden zijn misschien wel een van de belangrijkste zaken die je op orde moet hebben als het gaat om Cybersecurity. Verder leer je alles over malware, omgaan met emails en gevaarlijke emails herkennen, internet beveiliging (hoe je veilig kunt browsen) en apparaat beveiliging (hoe je apparaten schoon en veilig houd).

Wat de cursus verder uniek maakt is dat we ook praktijk voorbeelden laten zien. In aparte lessen laat ik zien hoe je bijvoorbeeld een anti virus moet installeren of hoe je controleert of jouw wachtwoorden kwetsbaar zijn.

Klaar om een cyber-expert te worden?

Na het voltooien van de cursus ben je een echte cybersecurity expert! Je weet alles over het veilig omgaan van internet. jouw accounts zijn veilig, je weet hoe je phishing emails kunt herkennen, jouw apparaten zijn altijd up to date, en mocht er wat gebeuren dan weet jij wat je moet doen!

Waarom leren van mij?

Ik ben de laatste jaren veel bezig geweest met cybersecurity en werk momenteel al meer dan een jaar als Cybersecurity Engineer. Ik wil al mijn kennis die ik in de zakelijke wereld heb opgedaan, graag delen met jou!

Twijfel niet!!! Voel je veilig en beschermd in het digitale tijdperk en volg de cursus!

Duur van de cursus

1 uur

Kosten van de cursus

EUR 25 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.