NHA Thuisstudies

cursus Beleids- en Adviesteksten Schrijven

Algemene informatie over de cursus

Overtuig met de cursus Beleids- en Adviesteksten Schrijven

Hoe maak je van een beleidsstuk een overtuigend document dat écht indruk maakt? In de cursus Beleids- en Adviesteksten Schrijven leer je meer dan alleen schrijven: je leert hoe je complexe ideeën helder verwoordt en anderen overtuigt met je boodschap. Of het nu gaat om een strategisch beleidsplan of een praktische adviesnotitie, na deze opleiding weet je precies hoe je je de verwachtingen en wensen juist formuleert.



Waarom kiezen voor de cursus Beleids- en Adviesteksten Schrijven?

Praktische schrijfvaardigheden: Direct toepasbare technieken voor beleidsnotities, adviesteksten en presentaties.

Duidelijke structuur: Twee overzichtelijke modules met alle stappen van schrijven en presenteren.

Hands-on presentatievaardigheden: Inclusief het gebruik van PowerPoint en overtuigend spreken.

Toepassing van bewezen methoden: Gebruik van schrijf- en presentatietechnieken uit professionele beleidsomgevingen.

Nieuwsgierig geworden?
Volg een gratis proefles en krijg toegang tot onze digitale leeromgeving Plaza
Jouw eerste stap naar het schrijven van overtuigende rapporten heb jij al gezet!



Breng je boodschap effectief over

Deze cursus is geschikt voor professionals die regelmatig strategische documenten opstellen en hun boodschap effectiever willen overbrengen. Werk je in de publieke sector, het bedrijfsleven of de non-profit en wil je impact maken met je beleid? Dan geeft deze cursus Beleids- en Adviesteksten schrijven jouw de kans om je schrijf- en presentatietechnieken te verbeteren. Ervaring met schrijven is handig, maar niet vereist. Of je nu beginnend schrijver bent of al ervaring hebt, je krijgt handvatten die je direct kunt toepassen in je werk.

Leer overtuigende en doelgerichte documenten te schrijven

In de cursus Beleids- en Adviesteksten Schrijven leer je stap voor stap hoe je documenten schrijft die niet alleen helder en aantrekkelijk zijn, maar vooral ook doelgericht en overtuigend. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan zowel het schrijfproces als aan de presentatie van deze stukken. Dit betekent dat je niet alleen leert om goede teksten te schrijven, maar ook hoe je deze effectief kunt presenteren.

Talloze praktijkgerichte oefeningen

Of het nu gaat om het structureren van je tekst, het formuleren van overtuigende argumenten, of het gebruik van de juiste software bij je presentatie: je gaat ermee aan de slag via praktijkgerichte oefeningen én met professionele begeleiding. Aan het einde van de cursus Beleids- en Adviesteksten Schrijven beschik je over de vaardigheden om anderen te overtuigen met jouw beleids- en adviesteksten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma cursus Beleids- en Adviesteksten Schrijven

Tijdens de cursus Beleids- en Adviesteksten Schrijven behandelen we een breed scala aan onderwerpen waar jij actief mee aan de slag gaat. De cursus bestaat uit twee modules waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

Module 1: Schrijven van beleidsnotities

In deze module van de cursus leer je hoe je een beleidsnotitie opbouwt die niet alleen leest als een helder en gestructureerd document, maar ook beslissers overtuigt. We besteden ook aandacht aan het gebruik van heldere formats, zodat je altijd een gestructureerde en logische tekst kunt leveren.

Hoe presenteer je cijfers en data op een begrijpelijke manier? Hoe stel je een overtuigend advies op dat aansluit bij de behoeften van je lezers? Ook het presenteren van deze notities komt aan bod, waarbij je tips krijgt voor mondelinge toelichting, inclusief het gebruik van visuele hulpmiddelen.

Module 2: Presenteren

In deze module van de cursus Beleids- en Adviesteksten Schrijven gaan we dieper in op deze presentatietechnieken. Je leert hoe je met behulp van visuele ondersteuning, zoals PowerPoint of andere presentatietools, jouw beleidsdocument tot leven brengt. Hoe zorg je ervoor dat je kernboodschap in een paar zinnen duidelijk is? Hoe gebruik je de juiste beelden om je verhaal kracht bij te zetten?

Direct toepasbaar in je eigen werk

Na afloop van de cursus weet je hoe je beleids- en adviesteksten niet alleen helder en professioneel schrijft, maar ook overtuigend presenteert. Je beschikt over praktische handvatten die je direct kunt toepassen op je eigen werk. Of het nu gaat om het schrijven van een beleidsplan voor nieuwe werkprocessen of het presenteren van een advies aan het bestuur – jij weet hoe je de boodschap krachtig overbrengt.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De opleiding Beleids- en Adviesteksten Schrijven duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf404.10euro

Bijzonderheden

Met persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.