NHA Thuisstudies

opleiding Voedingsassistent

Algemene informatie over de cursus

Word een belangrijk onderdeel in de zorg met de opleiding Voedingsassistent

Wil jij een verschil maken in de zorg voor patiënten op het gebied van voeding? Dan is deze Voedingsassistent opleiding echt iets voor jou! Een voedingsassistent helpt bij het klaarmaken en serveren van maaltijden en zorgt ervoor dat patiënten de juiste voeding krijgen in bijvoorbeeld ziekenhuizen of verzorgingshuizen.

De opleiding Voedingsassistent bereidt je voor op een belangrijke rol in ziekenhuizen en zorginstellingen. Je ontwikkelt kennis, praktische vaardigheden en professionele communicatie om een impact te maken in de zorg.

Waarom kiezen voor de opleiding Voedingsassistent?

Focus op patiëntcontact: Gastvrijheid en communicatie staan centraal

Brede voedingskennis: Dieetleer, voedingsleer en cultuur

Veiligheid en hygiëne: HACCP-richtlijnen in de praktijk

Inclusief praktijkgerichte huiswerkopdrachten

Nieuwsgierig geworden?
Volg een gratis proefles en krijg toegang tot onze digitale leeromgeving Plaza
Jouw eerste stap naar een carrière als Voedingsassistent heb jij al gezet!

Speel een waardevolle rol binnen het herstelproces

Deze Voedingsassistent opleiding is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding en wil werken in een zorgomgeving. Of je nu al in de zorg werkt en je wilt specialiseren of een carrière in de voedingszorg overweegt, deze opleiding geeft je een goede start.

Je hebt geen voorkennis nodig voor de opleiding Voedingsassistent. Stap voor stap doe je alle benodigde kennis op en ontwikkel je de vaardigheden die van belang zijn. Wil jij bijdragen aan het welzijn van patiënten en een waardevolle rol spelen in hun herstelproces? Dan is deze opleiding geschikt voor jou.

Uitgebreide kennis over voeding, dieetleer en meer

Het doel van de opleiding Voedingsassistent is om jou voor te bereiden op een functie als voedingsassistent in een ziekenhuis of zorginstelling. Tijdens de opleiding krijg je uitgebreide kennis over voeding, dieetleer en patiëntgerichte zorg.

Naast voedingsleer komt ook gastvrijheid aan bod; je leert professioneel omgaan met patiënten, inspelen op voedingswensen en de verschillen binnen culturen. Veiligheid is ook een belangrijk thema: je leert werken volgens HACCP-richtlijnen en krijgt inzicht in voedselveiligheid en micro-organismen.

Daarnaast staat communicatie centraal. Je traint effectieve gesprekstechnieken, reflectie op je eigen handelen en het presenteren van informatie in complexe situaties. Na afronding van de opleiding ben je klaar om als voedingsassistent aan de slag te gaan, met een toekomstgerichte blik op veranderingen in de voedingszorg.

Deze opleiding is de perfecte voorbereiding op een carrière als voedingsassistent!


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma opleiding Voedingsassistent

Tijdens de opleiding Voedingsassistent behandelen we een breed scala aan onderwerpen waar jij actief mee aan de slag gaat. De volgende thema's komen onder andere aan bod:

Voedingsinzichten

Leer alle belangrijke aspecten van voeding en dieetleer, van basisprincipes tot het toepassen van specifieke voedingsinterventies bij verschillende gezondheidsproblemen.

Praktische vaardigheden

Ontwikkel de benodigde vaardigheden zoals voedselveiligheid, hygiëne volgens de HACCP-richtlijnen en het afstemmen van voeding op de persoonlijke en medische behoeften van patiënten.

Voeding bij ziekte

Tijdens deze module van de Voedingsassistent opleiding krijg je inzicht in voedingsinterventies bij aandoeningen zoals diabetes, nierziekten en voedselallergieën. Leer hoe je advies op maat geeft en rekening houdt met individuele situaties.

Effectieve communicatie

Verbeter je gespreksvaardigheden met motiverende technieken, leer intercultureel communiceren en ontwikkel strategieën voor het omgaan met emoties.



Gastvrijheid

Creëer een gastvrije omgeving en pas je zorg aan op de culturele en persoonlijke wensen van patiënten, waardoor zij zich gehoord en begrepen voelen.



Presenteren & samenwerken

Versterk je presentatievaardigheden, werk effectief samen binnen een team en leer hoe je opbouwende feedback geeft én ontvangt. Dat én meer leer je in deze module van de opleiding Voedingsassistent.



Professionele ontwikkeling

Ontvang training in planning en administratie en blijf op de hoogte van de nieuwste trends en innovaties in voedingszorg.

Met deze opleiding beschik je over alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om als voedingsassistent succesvol te zijn in de zorg.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Voedingsassistent is 6 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd!

Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf314.10euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.