NHA Thuisstudies

opleiding Stoelmassage

Algemene informatie over de cursus

Ontdek de wereld van stoelmassage met deze opleiding

Wil jij anderen helpen om te ontspannen en hun lichaam en geest tot rust te brengen? Met deze praktijkgerichte opleiding Stoelmassage leer je hoe je professionele stoelmassages kunt geven, zowel thuis als op de werkvloer. Verlicht spierspanning en bied ontspanning met technieken die je direct kunt toepassen.

Dankzij de duidelijke video’s en praktische oefeningen in deze opleiding Stoelmassage ga je vol vertrouwen aan de slag. Dit is jouw kans om een waardevolle vaardigheid te ontwikkelen waar jij én je cliënten profijt van hebben!

Waarom kiezen voor de opleiding Stoelmassage?

Geschikt voor beginners en gevorderden

Inclusief praktische uitlegvideo's

Breed inzetbaar: van kantoor tot evenementen

Inclusief marketing en werkplekinrichting

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
Zo gemakkelijk is het zetten van je eerste stap naar een toekomst als stoelmassage specialist!

Voor wie is de opleiding Stoelmassage geschikt?

De opleiding Stoelmassage start bij de basis en er is geen specifieke voorkennis vereist. Dit maakt de opleiding toegankelijk voor mensen die nog geen ervaring hebben, maar bijvoorbeeld altijd al geïnteresseerd zijn geweest in massage.

Tegelijkertijd biedt deze opleiding een mooie uitbreiding voor professionals zoals schoonheidsspecialisten, masseurs, sportverzorgers, kinesisten en zorgmedewerkers die hun diensten willen uitbreiden. Als je interesse hebt in welzijn, ontspanning en het verlichten van lichamelijke klachten, dan is deze opleiding iets voor jou.

Leer de vaardigheden voor het geven van een ontspannende stoelmassage

Het doel van de opleiding Stoelmassage is om jou alle vaardigheden bij te brengen die nodig zijn om een effectieve en ontspannende stoelmassage te kunnen geven. Je leert over de anatomie en fysiologie van het lichaam, de geschiedenis van massage en de specifieke technieken die nodig zijn voor stoelmassage.

Praktijkgerichte opleiding

Tijdens deze opleiding Stoelmassage ga je ook in op de praktische aspecten, zoals het inrichten van een werkplek en hoe je jezelf kunt promoten als stoelmasseur.

Het doel is dat jij na deze opleiding in staat bent om zelfstandig een complete stoelmassage aan te bieden, of dat nu in een privéomgeving of op kantoor is.

Een voorproefje van de opleiding

Bekijk hieronder al een klein voorproefje van de massagetechnieken die je leert tijdens deze opleiding. Ook stelt de docente zich alvast aan je voor:


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma opleiding Stoelmassage

Tijdens de opleiding Stoelmassage behandelen we een breed scala aan onderwerpen waar jij actief mee gaat starten. De volgende thema's komen onder andere aan bod:

Geschiedenis van massage

Je leert over de oorsprong en ontwikkeling van massage door de eeuwen heen en hoe verschillende culturen hebben bijgedragen aan de technieken die vandaag de dag gebruikt worden.

De effecten van massage

Ontdek hoe massage het lichaam beïnvloedt, van het verminderen van spierspanning tot het bevorderen van mentale ontspanning en welzijn.

De massagestoel en attributen

Leer tijdens deze module van de opleiding Stoelmassage alles over de massagestoel en hulpmiddelen die worden gebruikt tijdens stoelmassages en hoe je de juiste keuze maakt voor jouw praktijk.

Anatomie en fysiologie

Verdiep je je tijdens de opleiding in de bouw van het menselijk lichaam en leer hoe je stoelmassage kunt toepassen om specifieke spieren en gewrichten effectief te behandelen.

Stoelmassage van rug, hoofd, nek en schouders

Je leert praktische technieken om deze veelvoorkomende probleemgebieden effectief te masseren en verlichting te bieden.

Stoelmassage van armen en handen

Ontdek hoe je een volledige massage kunt geven door ook de armen en handen te behandelen, zodat je een complete ervaring kunt bieden.

Werkplekinrichting

Je ontvangt gedurende de opleiding Stoelmassage praktische adviezen over hoe je een werkplek ergonomisch kunt inrichten, zoals het instellen van bureau, stoel en muis. Door een werkplek op de juiste manier in te richten, help je fysieke klachten te voorkomen.

Marketing en promotie

Daarnaast krijg je waardevolle tips over hoe je jezelf als stoelmasseur kunt promoten en hoe je eventueel je eigen bedrijf kunt starten na afloop van de opleiding Stoelmassage.

Met de opleiding Stoelmassage leg je een sterke basis voor het aanbieden van professionele stoelmassages. Ontdek hoe je jouw vaardigheden in verschillende situaties kunt inzetten en leg de basis voor een succesvolle carrière in stoelmassage.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Stoelmassage is 6 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd!

Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf239,00 euro

Bijzonderheden

Begeleiding van Stoelmassage docent,Praktijkgerichte opdrachten,Inclusief duidelijke instructievideo's

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.