NHA Thuisstudies

opleiding Kwaliteitsverpleegkundige

Algemene informatie over de cursus

Opleiding Kwaliteitsverpleegkundige: Breng jouw zorg naar een hoger niveau!

Als kwaliteitsverpleegkundige lever je niet alleen zorg, maar werk je ook aan de verbetering ervan. In de opleiding Kwaliteitsverpleegkundige leer je hoe je jezelf kunt inzetten voor kwaliteitsverbetering binnen jouw organisatie. Je ontdekt welke tools je kunt gebruiken en hoe je kwaliteitsprocessen effectief kunt ondersteunen en begeleiden.

Of je nu werkt in een ziekenhuis, thuiszorgorganisatie, woonzorgcentrum of een andere zorginstelling, deze opleiding tot kwaliteitsverpleegkundige biedt je de kennis, vaardigheden en houding die je nodig hebt om een actieve rol te spelen bij kwaliteitsverbetering. Zo maak je écht het verschil voor zorgvragers, je organisatie en je collega’s.

Waarom kiezen voor de opleiding Kwaliteitsverpleegkundige?

Met begeleiding van een ervaren docent

Focus op kwaliteitsverbetering in de zorg

Praktisch toepasbare kennis en vaardigheden

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
Jouw eerste stap om kwaliteitsverpleegkundige te worden heb jij al gezet!



Word de leidende rol in kwaliteitsverbetering

De opleiding Kwaliteitsverpleegkundige is ontworpen voor verpleegkundigen met enige werkervaring die hun kennis over kwaliteitszorg willen verdiepen. Heb je de ambitie om zorgprocessen beter en veiliger te maken? Wil je jezelf ontwikkelen in verpleegkundig leiderschap en een leidende rol spelen in kwaliteitsverbetering? Dan is deze opleiding Kwaliteitsverpleegkundige geschikt voor jou. De kennis die je opdoet, pas je direct toe om bij te dragen aan een cultuur van voortdurende verbetering binnen je organisatie.

Opleiding Kwaliteitsverpleegkundige: leer zorgprocessen te verbeteren

Deze opleiding geeft jou de handvatten om jezelf als instrument in te zetten voor kwaliteitszorg binnen jouw organisatie. Als kwaliteitsverpleegkundige werk je niet alleen aan goede zorg, maar ook aan het continu verbeteren van zorgprocessen rondom de zorgvrager. Je ontwikkelt basiskennis over kwaliteit in de zorg en leert hoe je die kennis praktisch kunt toepassen. Zo word je een rolmodel en draag je bij aan een cultuur van verbetering binnen jouw organisatie.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma opleiding Kwaliteitsverpleegkundige

Tijdens de opleiding Kwaliteitsverpleegkundige komen de volgende onderwerpen aan bod:

De verpleegkundige en kwaliteit van zorg

Ontdek welke rol jij speelt in het waarborgen van kwaliteit en waarom verpleegkundig leiderschap daarin een belangrijke factor is. Je verkent verpleegkundige kaders en onderzoekt jouw eigen leiderschapsstijl.

Wat is kwaliteit van zorg?

Leer tijdens deze module van de opleiding Kwaliteitsverpleegkundige wat kwaliteit van zorg precies inhoudt en waarom het belangrijk is. Je ontdekt verschillende manieren om naar kwaliteit te kijken en welke systemen en modellen zorgorganisaties gebruiken om kwaliteitsbeleid vorm te geven.

De verpleegkundige als verbeteraar

Ontwikkel vaardigheden om actief bij te dragen aan kwaliteitsverbetering. Je leert wat een procesgerichte aanpak inhoudt en doet een concreet voorstel voor verbetering binnen jouw eigen organisatie.

Borging van het verbeterproces

Leer hoe je ervoor zorgt dat verbeteringen duurzaam zijn en geborgd blijven binnen je organisatie. Je krijgt technieken aangereikt voor het geven en ontvangen van feedback en het evalueren van verbetermaatregelen.

Vaardigheden inzetten tijdens het verbeterproces

Ontwikkel praktische vaardigheden tijdens deze opleiding Kwaliteitsverpleegkundige die je helpen kwaliteitsverbetering succesvol uit te voeren. Je leert hoe je effectief kunt overleggen en hoe je collega’s kunt motiveren en betrekken bij verbeterinitiatieven.

Hulpmiddelen inzetten bij een verbeterproject

Maak gebruik van effectieve hulpmiddelen en methoden tijdens je verbeterproject. Je leert welke instrumenten in verschillende fasen van je project het meest nuttig zijn, en reflecteert op jezelf als belangrijkste instrument.

Verdieping bij kwaliteitsprojecten

Verdiep je in de verschillende fasen van een project en de managementtechnieken die je hierbij kunt gebruiken. Daarnaast leer je over de waarde van diversiteit binnen een organisatiecultuur en hoe dit bijdraagt aan kwaliteit.

Door deze opleiding Kwaliteitsverpleegkundige te volgen, ontwikkel je de vaardigheden om zelf een actieve rol te spelen in kwaliteitszorg binnen jouw organisatie. Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap naar een betekenisvolle specialisatie!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Kwaliteitsverpleegkundige is 6 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd!

Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf699,00 euro

Bijzonderheden

Begeleiding van vakdocenten,Uitgebreid studieprogramma,Leer in je eigen tempo

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.