IMF Academy (International Management Forum)

Register Project Controller (RPC)

Algemene informatie over de cursus

Integrale projectbeheersing in de volle breedte
Tijdens de opleiding Register Project Controller ontwikkelt u zich verder op het vakgebied van senior projectbeheersing. Alle actuele en relevante praktijkontwikkelingen op het gebied van integrale projectbeheersing en project control komen aan bod. U leert het complete beheersingsvraagstuk van projecten te doorgronden, u krijgt inzicht in de samenhang tussen alle beheersaspecten en u leert de beheersaspecten toe te passen in de praktijk. Uw persoonlijke ontwikkeling tot senior project controller komt eveneens aan bod. Tijdens de opleiding is er volop gelegenheid voor intervisie met senior vakcollega's, docenten en gastsprekers.

Het theoretische deel van het programma is afgestemd op de richtlijnen van internationaal erkende projectmanagement organisaties en projectmanagement methodes zoals APM (Association for Project Management), IPMA (International Project Management Association), PMBoK (Project Management Body of Knowledge), PRINCE2 en vele andere.

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is een door u zelfgekozen case waarin theorie en praktijkervaringen samenkomen. U krijgt een persoonlijke mentor/begeleider toegewezen die op basis van zijn/haar kennis en ervaring, zoveel mogelijk aansluit bij uw praktijk. Het schrijven van een paper over uw case maakt deel uit van uw accreditatie tot Register Project Controller (RPC).

De opleiding wordt gegeven door een keur aan docenten met inhoudelijke vakkennis en zeer veel praktijkervaring in de vakgebieden integrale projectbeheersing en project control. Naast de vakdocenten passeren ook tal van gastsprekers de revue die, vanuit hun aanvullende praktijkervaringen, best practices inbrengen en durven uit te spreken waarin het in hun praktijk fout is gegaan en wat ze daarvan geleerd hebben.

Inhoud van de cursus

Wat leert u in de opleiding Register Project Controller (RPC)?
Tijdens de opleiding Register Project Controller, die uit 10 bijeenkomsten bestaat, worden de volgende onderwerpen behandeld, zowel in theorie als praktijk:
1. Omgevings- en stakeholdercommunicatie
2. Teamwork en skills
3. Uw eigen case: voorbeeld en uitleg
4. Projectskelet en dragende structuur
5. De business case
6. Project-, programma- en portfoliomanagement
7. Project economics
8. Plannen en monitoren van de projectvoortgang
9. Risico's en onzekerheden
10. Contracting

Wat leert u concreet?
U leert meer over organisatieleer en de speciale dynamiek van projecten op senior project control niveau
U leert projecten in kaart te brengen en te analyseren vanuit diverse perspectieven
U leert veel over uzelf en over de specifieke rol die u inneemt in een team
U leert meer over de samenstelling en ontwikkeling van goed presterende project teams
U leert state-of-the-art technieken en instrumenten in projectbeheersing, waaronder softwaretoepassingen
U leert te werken met kwantitatieve methodes
U leert van de praktijkervaringen van de vele (gast)docenten én van de ervaringen van uw collega senior project controllers

Resultaat van de opleiding
Na succesvolle afronding van de opleiding Register Project Controller zult u in staat zijn de projectbeheersing van de (aller)grootste en meest complexe projecten succesvol op te zetten en in te voeren. U zult uw eigen visie op project control ontwikkeld hebben en u bent meer ervaren en deskundig geworden. U zult tot de top in uw vakgebied behoren!

Voor wie is deze opleiding van belang?
De opleiding tot Register Project Controller is bedoeld voor senior project controllers die zich al enkele jaren met de beheersing van complexe en/of risicovolle grote(re) projecten bezighouden, zowel in private als in publieke organisaties. Wij denken dan o.a. aan project controllers bij vastgoedontwikkelaars, olie- en gasconcerns, baggermaatschappijen, aannemers in vastgoed en infrastructuur, aero-industrie, ICT en automatisering, universiteiten, ziekenhuizen en aan senior project controllers bij (publieke) opdrachtgevers.

Accreditatie en diploma
De opleiding Register Project Controller (RPC) is officieel erkend als post-WO Registeropleiding en wordt jaarlijks geaudit en beoordeeld op inhoud, kwaliteit en praktijkrelevantie door een onafhankelijke commissie onder toezicht van het Centrum voor Post-initieel Onderwijs Nederland (CPION). Wanneer u met goed gevolg de opleiding Register Project Controller (RPC) afsluit, ontvangt u een officieel erkend post-WO diploma, wordt u opgenomen in het abituriëntenregister van de stichting Post Wetenschappelijk Onderwijs Nederland en mag u de titel Register Project Controller (RPC) achter uw naam zetten.

De kwaliteit van de opleiding Register Project Controller (RPC) is tevens erkend door Cedeo Open Bedrijfsopleidingen. Cedeo controleert de kwaliteit van de dienstverlening. Alleen een klanttevredenheidsscore van 80% of hoger, gemeten volgens de strenge Cedeo norm, en een garantie voor kwaliteitszorg, continuïteit en bedrijfsgerichtheid, leiden tot het behalen van het Cedeo certificaat.

Studiebelasting
De studiebelasting van de opleiding Register Project Controller (RPC) bedraagt verplichte deelname aan de 10 klassikale avondbijeenkomsten. U moet rekenen op 2 uur voorbereidingstijd per bijeenkomst. Daarnaast dient u een paper te schrijven over uw eigen case, waarin u begeleid wordt door uw persoonlijke mentor. De paper mag uit max. 30 pagina's bestaan en kan tot 3 maanden na afloop van de opleiding worden ingeleverd en verdedigd worden voor de examencommissie. Geschat wordt dat uw studiebelasting in totaal 385 uur zal zijn (incl. de bijeenkomsten). Om deze reden heeft de opleiding een doorlooptijd van 1 jaar.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding Register Project Controller dient u over ten minste 5 jaar relevante werkervaring te beschikken. De post-WO accreditatie geeft de zwaarte van de opleiding aan. Uw vooropleiding hoeft hierbij niet aan te sluiten.

Duur van de cursus

10 avondbijeenkomsten

Kosten van de cursus

De kosten van de opleiding Register Project Controller (RPC) bedragen € 5.780 (excl. BTW). In dit bedrag zijn de kosten van de 10 bijeenkomsten plus toegang tot het e-learningsysteem begrepen, incl. de begeleiding en beoordeling van uw paper en het uiteindelijke officiële post-WO diploma.

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, Financiële, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.