NHA Thuisstudies

opleiding Intern Begeleider

Algemene informatie over de cursus

Opleiding Intern Begeleider: Word specialist in onderwijsbegeleiding

Wil jij een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van leerlingen met problemen tijdens hun onderwijsloopbaan? Dan is de opleiding Intern Begeleider (IB) perfect voor jou.

Ontwikkel je kennis en vaardigheden om kinderen met leer-, studie- of sociaal-emotionele problemen te begeleiden. Ongeacht op welke manier je met kinderen werkt, deze Intern Begeleider opleiding biedt waardevolle inzichten.

Wat kun je verwachten van de opleiding Intern Begeleider



Gratis praktijkdag gesprekstechnieken

Profiteer van een gratis praktijkdag die zich richt op het ontwikkelen van effectieve gesprekstechnieken, wat van belang is voor jouw rol als intern begeleider.

Praktijkgerichte casussen

Leer aan de hand van praktijkvoorbeelden en casussen, waardoor je direct toepasbare kennis en vaardigheden opdoet.

Basis van orthopedagogiek

Ontwikkel een stevige basis in orthopedagogiek, wat erg belangrijk is voor het ondersteunen van leerlingen met speciale behoeften.

Specifieke praktijkvoorbeelden

De opleiding biedt concrete praktijkvoorbeelden die je voorbereiden op realistische situaties in jouw rol als intern begeleider.

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk het volledig studieprogramma en volg direct een gratis proefles!
De eerste stap naar een carrière als intern begeleider heb jij al gezet!

Voor wie is de opleiding Intern Begeleider geschikt?

Deze Intern Begeleider opleiding is geschikt voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs en de zorg voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar. Of je nu leerkracht, docent, mentor of onderwijsassistent bent, deze opleiding biedt de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om leerlingen met specifieke behoeften effectief te ondersteunen. Ook als je op een andere plek werkt of op een andere manier met kinderen in aanraking komt, kan deze cursus je helpen om hen beter te begrijpen en te begeleiden.

Dit ga je leren tijdens de Intern Begeleider opleiding

De opleiding Intern Begeleider is ontworpen om jou te leren hoe je leerlingen kunt ondersteunen die vragen of problemen ervaren tijdens hun onderwijsloopbaan. Deze IB opleiding bestaat uit twee modules: orthopedagogiek en intern begeleider.

In de module orthopedagogiek leer je over opvoeden, hulpverleningsmodellen, en het diagnostisch proces binnen het orthopedisch werkveld, evenals leer- en gedragsproblemen. Ook krijg je suggesties voor het begeleiden van kinderen met functioneringsproblemen en informatie over ondersteunende instanties voor opvoeders.

De tweede module, intern begeleider, geeft je inzicht in het competentieprofiel van de begeleider. Je leert de beroepscode kennen en begrijpt met welke partijen je te maken krijgt, zoals overkoepelende organisaties en hulpverlening binnen de school.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma opleiding Intern Begeleider

In de opleiding tot Intern Begeleider verken je diverse onderwerpen die je meteen in de praktijk kunt toepassen. Onder andere de volgende thema's worden behandeld:

Opvoeden

Tijdens deze eerste module van de Intern Begeleider opleiding leer je de basisprincipes van het opvoeden van kinderen met speciale behoeften. Ook de eventuele opvoedingsproblemen worden behandeld, zodat je beter voorbereid bent op diverse situaties en uitdagingen.

Hulpverleningsmodellen

Ontdek verschillende modellen voor effectieve hulpverlening aan kinderen. Leer hoe je deze modellen kunt toepassen om maatwerkoplossingen te bieden voor diverse problematieken.

Ondersteuning van het kind

Krijg inzicht in hoe je kinderen kunt ondersteunen bij hun ontwikkeling en leerprocessen tijdens deze module van de Intern Begeleider opleiding. Leer praktische strategieën om hen te helpen hun volledige potentieel te bereiken.

De begeleider als brug tussen school en thuis

Leer hoe je een schakel kunt zijn tussen de school en het thuisfront van de leerling. Ontwikkel vaardigheden om effectief te communiceren en samen te werken met ouders en verzorgers om de beste ondersteuning voor de leerling te garanderen.

Hulp bij specifieke problemen

Krijg praktische tips en strategieën voor het omgaan met specifieke problemen en stoornissen bij kinderen. Leer verschillende effectieve methoden om deze uitdagingen aan te pakken en de kinderen te ondersteunen.

Met deze Intern Begeleider (IB) opleiding ben je goed voorbereid om een belangrijke rol te spelen in de ondersteuning van leerlingen met diverse behoeften. Versterk je vaardigheden en maak het verschil in het leven van kinderen en jongeren.

Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding Intern Begeleider en maak het verschil!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De opleiding Intern Begeleider duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf849,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.