NHA Thuisstudies

opleiding Digitaal Rechercheur

Algemene informatie over de cursus

Digitaal Rechercheur opleiding: Word een meester in digitale opsporing

In een tijd waarin digitale criminaliteit steeds ingewikkelder wordt, is de behoefte aan goed opgeleide digitaal rechercheurs groter dan ooit. Deze opleiding Digitaal Rechercheur biedt jou de kans om jezelf te ontwikkelen tot een expert in het voorkomen, opsporen en onderzoeken van cybercriminaliteit.

Door een combinatie van Ethical Hacking en Cyber Security leer je de meest uitgebreide technieken die nodig zijn om de digitale wereld veiliger te maken. Deze opleiding tot Digitaal Rechercheur biedt een goede basis voor een toekomst in cyber security, met uitgebreide ondersteuning en begeleiding gedurende je leertraject.

Wat kun je verwachten van de opleiding Digitaal Rechercheur

Combinatie van Ethical Hacking en Cyber Security

Deze opleiding Digitaal Rechercheur biedt een diepgaande combinatie van Ethical Hacking en Cyber Security, waardoor je leert hoe je digitale criminaliteit kunt voorkomen, opsporen en onderzoeken.

Erkend diploma

Het onderdeel Cyber Security van de opleiding wordt afgesloten met een erkend EXIN examen.

Geavanceerde technieken

Leer de meest geavanceerde technieken zoals Security Assessments, Penetration Testing, OSINT en meer om jezelf te wapenen tegen digitale bedreigingen.

Volledige cybersecurity aanpak

De opleiding bevat alle aspecten van cyber security, inclusief organisatorische en technische maatregelen, personeelsbeveiliging en fysieke beveiliging.

Nederlandstalige opleiding

Deze opleiding wordt volledig in het Nederlands aangeboden, waardoor je de stof gemakkelijk in je eigen taal kunt leren en toepassen.

Voor iedereen met een passie voor technologie en veiligheid

Heb jij een passie voor technologie en veiligheid? Dan is de opleiding Digitaal Rechercheur geschikt voor jou, ongeacht of je een IT-professional bent die zijn kennis wil uitbreiden of iemand die zich wil omscholen naar deze groeiende sector.

Deze opleiding tot Digitaal Rechercheur is ook geschikt voor mensen die al werkzaam zijn in een gerelateerd vakgebied en hun vaardigheden willen aanscherpen of uitbreiden.

Wat is het doel van de opleiding?

De opleiding Digitaal Rechercheur is ontworpen om je kennis en vaardigheden te bieden in zowel Ethical Hacking als Cyber Security. Het doel is om je voor te bereiden op de wereld van digitale opsporing.

Je leert tijdens de opleiding hoe je zwakke plekken in systemen kunt identificeren en benutten om beveiligingslekken te dichten, maar ook hoe je een robuuste beveiligingsstrategie kunt opstellen om organisaties te beschermen tegen cyberdreigingen.

Na het afronden van deze uitgebreide opleiding Digitaal Rechercheur ben je in staat om digitale criminaliteit effectief aan te pakken en een waardevolle bijdrage te leveren aan de veiligheid van de digitale wereld.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma opleiding Digitale Rechercheur

Tijdens de opleiding Digitaal Rechercheur komen verschillende onderwerpen aan bod waar jij actief mee aan de slag gaat.

De opleiding bestaat uit twee modules, namelijk Ethical Hacking en Cyber Security. Een ideale combinatie waarmee alle belangrijke aspecten van het vak Digitaal Rechercheur aan bod komen!

Module: Ethical Hacking



Security assessments, penetration testing en scanning

Leer tijdens deze module van de opleiding Digitaal Rechercheur hoe je de beveiliging van systemen kunt testen op kwetsbaarheden. Doe kennis op over technieken zoals netwerkonderzoek, poortscannen en het identificeren van zwakke plekken in systemen.

Kali Linux en OSINT

Werk met de krachtige Linux-distributie Kali Linux voor veiligheidstests en verzamel informatie uit openbare bronnen (OSINT). Gebruik tools zoals Nessus om kwetsbaarheden op te sporen en leer hoe je beveiligingslekken kunt identificeren en benutten. Dit en meer komt aan bod tijdens deze module van de opleiding Digitaal Rechercheur.

Wifi netwerken en webapplicaties

Beveilig en test draadloze netwerken, onderzoek webapplicaties voor kwetsbaarheden en leer hoe je systemen kunt beschermen. Leer tijdens deze module de geavanceerde technieken zoals het verhogen van gebruikersrechten en het beveiligen van verschillende netwerken en applicaties.

Module: Cyber Security



Security-concepten en personeelsmaatregelen

Leer de basisprincipes van cyberbeveiliging en ontdek welke stappen organisaties kunnen nemen om veiligheid te waarborgen. Tijdens deze module van de opleiding Digitaal Rechercheur leer je onder andere te begrijpen hoe je medewerkers en collega’s kunt betrekken bij het beveiligen van de informatie.

Fysieke en technische beveiliging

Ontdek alles over de rol van fysieke beveiliging en de verschillende technische middelen en maatregelen die nodig zijn om systemen te beschermen. Dit omvat het beveiligen van toegangspunten en het gebruik maken van geavanceerde beveiligingsstrategieën.

De digitale wereld is een stuk veiliger dankzij jou!

Met deze opleiding tot Digitaal Rechercheur ben jij voorbereid om de digitale wereld een stuk veiliger te maken.

Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap naar een carrière als digitaal rechercheur!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Digitaal Rechercheur staat eens studieduur van 10 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf849,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.