NHA Thuisstudies

opleiding Ethical Hacking

Algemene informatie over de cursus

Ethical Hacker opleiding: Bescherm de digitale wereld met jouw skills

Wil jij je verdiepen in de wereld van IT-beveiliging en leren hoe je als ethisch hacker kunt bijdragen aan een veiligere digitale wereld? Dan is deze opleiding tot Ethical Hacker perfect voor jou.

Je leert de kneepjes van het vak en je ontwikkelt de vaardigheden om kwetsbaarheden te identificeren, met het doel om systemen te beveiligen. Maak tijdens deze opleiding Ethical Hacking kennis met de tools, technieken en strategieën die je nodig hebt om een expert te worden in dit mooie vakgebied.

Wat kun je verwachten van de opleiding Ethical Hacker:

Uitgebreide inleiding tot IT-beveiliging

Deze opleiding tot Ethical Hacker biedt een uitgebreide introductie tot IT-beveiliging en de rol van ethische hackers, met focus op essentiële onderwerpen zoals security assessments en penetration testing.

Praktijkgerichte modules

Leer praktische vaardigheden met tools zoals Kali Linux en Nessus, en voer technieken uit zoals network reconnaissance, port scanning, en vulnerability scanning.

Specifieke aandachtsgebieden

De opleiding behandelt specifieke gebieden zoals WiFi-netwerken en webapplicaties, waardoor je een breed scala aan vaardigheden ontwikkelt.

Complete penetratietest walkthrough

Sluit de opleiding Ethical Hacking af met een gedetailleerde walkthrough van een volledige penetratietest, waarbij alle geleerde technieken samenkomen.

Nederlandstalige opleiding

Deze opleiding tot Ethical Hacker wordt volledig in het Nederlands aangeboden, waardoor je de stof gemakkelijk in je eigen taal kunt leren en toepassen.

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar jouw toekomst als Ethical Hacker heb jij al gezet!

Van basisprincipes tot geavanceerde technieken

Of je nu een beginnende IT-professional bent die zijn vaardigheden wil uitbreiden, een ervaren systeembeheerder die zijn kennis wil verdiepen, of iemand die zich wil omscholen naar een nieuwe carrière in de IT-beveiliging, de opleiding tot Ethical Hacker biedt waardevolle inzichten en praktische vaardigheden. In deze opleiding leer je zowel de basisprincipes als geavanceerde technieken en tools. Hierdoor is de opleiding geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Opleiding Ethical Hacker: Dé perfecte basis voor jouw carrière

Het doel van de opleiding Ethical Hacking is om jou een goede basis te bieden in IT-beveiliging en ethisch hacken. Je leert hoe je als ethisch hacker kunt bijdragen aan de bescherming van digitale systemen door zwakke punten op te sporen en deze te verbeteren.

De opleiding behandelt een breed scala aan onderwerpen, van de basisprincipes van IT-beveiliging en juridische consequenties tot geavanceerde technieken zoals penetration testing, network reconnaissance en het gebruik van gespecialiseerde tools zoals Kali Linux en Nessus.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma opleiding Ethical Hacking

Tijdens de opleiding tot Ethical Hacker ga je aan de slag met allerlei interessante onderwerpen. De volgende modules komen onder andere aan bod:



Basisprincipes en juridische aspecten

Je start de opleiding tot Ethical Hacker met een inleiding over het belang van IT-beveiliging, inclusief de gevolgen van een hack en de juridische consequenties hiervan. Door middel van verschillende casussen leer je waarom ICT-beveiliging zo belangrijk is.

Security assessments en penetration testing

Tijdens deze module van de opleiding Ethical Hacking ontdek je de verschillende soorten security assessments, zoals vulnerability assessments, penetratietests en red team assessments. Je leert meer over de stappen en fases van een penetratietest, van planning tot rapportage, inclusief methodologieën en standaarden.



Tools en technieken

Maak kennis met Kali Linux, het meest gebruikte besturingssysteem voor ethical hackers, tijdens deze module. Je leer onder andere hoe je Kali Linux installeert en gebruikt. Daarnaast leer je hoe je met open-source intelligence (OSINT) publiek beschikbare gegevens verzamelt en analyseert.



Netwerk- en systeembeveiliging

Leer hoe je informatie verzamelt over netwerken (network reconnaissance) en voer poortscans uit met Nmap om beschikbare services te identificeren. Ontdek de voordelen en nadelen van geautomatiseerde vulnerability scans met tools zoals Tenable Nessus Essentials en leer over verschillende typen shells voor het exploiteren van kwetsbaarheden.



Specifieke beveiligingsgebieden

Hoe kun je WiFi-netwerken beveiligen, aanvallen en beschermen? Ontdek de wereld van webapplicaties, inclusief veelvoorkomende kwetsbaarheden en hoe je deze kunt detecteren en uitbuiten. Dat en meer komt aan bod tijdens deze module van de opleiding tot Ethical Hacker.



Geavanceerde technieken en rapportage

Leer hoe je gebruikersrechten op Linux-systemen kunt verhogen tot rootrechten en hoe privilege escalation werkt. Sluit de opleiding af met het leren schrijven van duidelijke rapporten om je bevindingen te delen en een stap voor stap gids van een volledige penetratietest waarin alle geleerde technieken samenkomen.



Verbeter je IT-beveiligingsvaardigheden en leer de kennis en praktische tools voor het beschermen van digitale systemen met de opleiding Ethisch Hacker.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Ethical Hacking staat eens studieduur van 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf549,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.