NHA Thuisstudies

opleiding Transactionele Analyse

Algemene informatie over de cursus

Ontdek de kracht van Transactionele Analyse met deze opleiding

Tijdens deze Transactionele Analyse (TA) opleiding leer je meer inzicht te krijgen in de manier waarop je communiceert en relaties opbouwt. Tijdens de opleiding ga je nadenken over je eigen denkpatronen, emoties en handelingen. TA is een praktische methode die je leert te begrijpen hoe je vroegere ervaringen je huidige gedrag beïnvloeden. Met deze inzichten kun je bewustere keuzes maken, wat zorgt voor meer zelfstandigheid en balans in je leven.

Dit kun je verwachten van de Transactionele Analyse opleiding:

Zelfreflectie: Analyseer je eigen denkpatronen, emoties en handelingen om bewuster keuzes te maken.

Communicatieverbetering: Verbeter je communicatievaardigheden en relatieopbouw door de principes van TA.

Persoonlijke ontwikkeling: Ontwikkel een dieper begrip van hoe vroegere ervaringen je gedrag beïnvloeden.

Praktische toepassingen: Leer TA te gebruiken in je eigen leven en werk voor meer zelfstandigheid en balans.

Ondersteuning voor professionals: Coaches, opvoeders en leidinggevenden kunnen TA-technieken inzetten om anderen te helpen bewuste keuzes te maken en een positieve omgeving te creëren.

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap heb jij al gezet!

Voor wie is de opleiding Transactionele Analyse geschikt?

De opleiding Transactionele Analyse is ontworpen voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling en effectievere communicatie. Of je nu je eigen gedrag beter wilt begrijpen of anderen wilt helpen hun communicatie te verbeteren, deze opleiding biedt de kennis en praktische tools die je nodig hebt.

Voor coaches biedt de Transactionele Analyse opleiding technieken om cliënten bewuste keuzes te laten maken en hun leven in balans te brengen. Opvoeders en docenten kunnen TA gebruiken om beter in te spelen op de behoeften van leerlingen en een positieve leeromgeving te creëren. Leidinggevenden kunnen TA inzetten om teamdynamiek te verbeteren en effectiever te communiceren.

Kortom, als je wilt leren hoe je de principes van Transactionele Analyse kunt toepassen om zowel je eigen leven als dat van anderen te verbeteren, is deze opleiding ideaal voor jou.

Meer zelfstandigheid en balans bereiken met TA

Het doel van deze opleiding is om je de kennis en vaardigheden te leren om Transactionele Analyse toe te passen in je eigen leven en werk. Je leert hoe je het kunt gebruiken om meer zelfstandigheid en balans te bereiken, zowel voor jezelf als voor anderen.

Zo maak je kennis met de basisprincipes van Transactionele Analyse en leer je hoe je deze kunt toepassen in diverse contexten. TA is een heldere en praktische methode die inzicht geeft in de invloed van denkpatronen, emoties en reacties op communicatie en relaties. Door te begrijpen hoe onze vroegere ervaringen en momenten uit de kindertijd ons huidige gedrag beïnvloeden, kun je bewustere keuzes maken en effectiever communiceren.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Transactionele Analyse (TA) opleiding

Tijdens de opleiding Transactionele Analyse behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee jij actief aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

Egotoestanden en Strooks:

Je leert in deze module van de opleiding meer over de basis van egotoestanden (ouder, volwassene, kind) en het herkennen van aangeleerde patronen. Daarnaast doe je meer kennis op over de belangrijke drijfveren en motivaties in het leven van een mens.

Transacties:

Dit is de kern van Transactionele Analyse. Transacties vormen de brug tussen het interpersoonlijke (buitenkant) en het intrapsychische (binnenkant).

Script en ethiek:

De module van de opleiding TA behandelt hoe mensen vastzitten in patronen die ze tijdens hun leven opbouwen. Ook wordt er stilgestaan bij het complexe en persoonlijke element van ethisch handelen en hoe dit individueel wordt beleefd.

Werkvelden:

Hoe kan TA worden ingezet bij counseling en coaching? Wat zijn de kenmerken en invloeden binnen management en organisatieontwikkeling? Hoe pas je Transactionele Analyse toe bij opvoeding en onderwijs?

Met deze opleiding ontwikkel je kennis en praktische vaardigheden in Transactionele Analyse, waardoor je zowel persoonlijk als professioneel zult groeien.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Transactionele Analyse is 6 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd!

Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf399,00 euro

Bijzonderheden

Met begeleiding van vakdocent,Praktijkgerichte opdrachten,Studeer in je eigen tempo

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.