NHA Thuisstudies

opleiding Casemanager Regie op Verzuim

Algemene informatie over de cursus

Opleiding Casemanager Verzuim: Krijg verzuim onder controle

Verzuim op de werkvloer is een uitdaging die elke organisatie wel eens heeft meegemaakt. Het is een complex en kostbaar probleem. De opleiding Casemanager Regie op Verzuim biedt de uitkomst. Zonder kennis van verzuimmanagement loop je namelijk de kans mis om deze situaties proactief aan te pakken, medewerkers adequaat te ondersteunen en de juiste stappen te ondernemen om verzuim te minimaliseren.

Dit leer je tijdens de opleiding:

Arbeidsrecht en sociale zekerheid: Basiskennis arbeidsovereenkomsten en wetgeving.

Effectief casemanagement: Rol van de casemanager en samenwerking met bedrijfsartsen.

Verzuimkostenanalyse: Analyse van kosten en baten van verzuim.

Organisatie en communicatie: Kennis van organisatievormen en communicatievaardigheden.

Conflicthantering: Vaardigheden in het beheren van conflicten

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
Zet die eerste stap in jouw (nieuwe) carrière als casemanager verzuim!

Word een onmisbare schakel tussen instanties

Na het volgen van de opleiding Casemanager Regie op Verzuim ben je de onmisbare schakel tussen werkgever, arbodienst, verzekeraar, UWV en specialisten zoals de bedrijfsarts en arbeidsdeskundige. Deze cursus biedt je de kennis en tools om een cruciale rol te spelen in het welzijn van medewerkers en de optimalisatie van bedrijfsprocessen.



Voor wie is de opleiding Casemanager Verzuim geschikt?

Deze opleiding tot Casemanager Verzuim is geschikt voor iedereen die een rol speelt in het beheren van verzuim binnen een organisatie. Dit kan variëren van HR-professionals tot leidinggevenden en bedrijfsartsen.

Als je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en uitvoeren van verzuimbeleid, geeft deze opleiding je de tools om je taken efficiënter en effectiever te vervullen.

Of je nu al ervaring hebt op dit gebied of nieuw bent in het vak, de opleiding biedt een goede basis en praktische kennis die direct toepasbaar is in de dagelijkse praktijk.

Leer verzuim effectief te beheren binnen een organisatie

De opleiding Casemanager Regie op Verzuim leert je de kennis en vaardigheden om verzuim binnen een organisatie effectief te beheren. De casemanager is de 'spin in het web' tussen alle partijen die betrokken zijn bij een verzuimende werknemer. Dit omvat onder andere de werkgever, arbodienst, verzekeraar, het UWV en specialisten zoals de bedrijfsarts en arbeidsdeskundige.

Pak verzuim op een gestructureerde manier aan

Als Casemanager Verzuim ben jij het aanspreekpunt, geef je advies en schakel je op tijd de juiste partijen in. Na afronding van de opleiding ben je in staat om verzuim op een professionele en gestructureerde manier te managen, wat resulteert in een gezondere werkomgeving en een efficiënter bedrijfsproces.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma opleiding Casemanager Regie op Verzuim

De opleiding Casemanager Regie op Verzuim bestaat uit de volgende drie onderdelen:

Arbeidsrecht en sociale zekerheid:

Je verdiept je in de verschillende aspecten van arbeidsovereenkomsten en arbeidsverhoudingen. Je krijgt inzicht in de rol van de ondernemingsraad en het ontslagrecht en leert over arbeidsongeschiktheid en de relevante sociale wetgeving.

Casemanagement verzuim:

Dit onderdeel van de opleiding behandelt onder andere de functie van de casemanager, verzuimbegeleiding, duurzame inzetbaarheid en samenwerking met de bedrijfsarts. Ook komen psychische klachten, de kosten en baten van verzuim, sturen op organisatieniveau en casuïstiek aan bod.

Personeel, organisatie en communicatie:

Je leert meer over organisatievormen, belangrijke ontwikkeling op personeelsgebied, marketingbegrippen en journaalposten opstellen. Daarnaast komt schriftelijke- en mondelingen communicatie en conflicthantering aan bod.

De opleiding Casemanager Regie op Verzuim bereid jou voor om een belangrijke rol te spelen in het verzuimmanagement binnen jouw organisatie. Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap naar een efficiënter en gezonder werkklimaat!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Deze opleiding Casemanager Regie op Verzuim duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf869,00 euro

Bijzonderheden

Met begeleiding van vakdocent,Praktijkgerichte opdrachten,Leer alle facetten van verzuim

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.