NHA Thuisstudies

opleiding Dagbestedingscoach

Algemene informatie over de cursus

Word dagbestedingscoach en maak het verschil in iemands leven

Heb jij een passie voor het welzijn van mensen? En wil je graag een positieve impact maken op het dagelijkse leven van anderen? Dan is de opleiding Dagbestedingscoach dé opleiding voor jou!

In deze opleiding leer je alle belangrijke kennis en vaardigheden om mensen te begeleiden en te coachen naar een zinvolle dagbesteding.

Dit kun je verwachten van de opleiding Dagbestedingscoach:

Veel herkenbare casussen uit de praktijk

De geleerde theorie toe te passen in de praktijk

Ervaren vakdocent die je ondersteunt

Inclusief meerdere video's over coaching

Het geleerde is toepasbaar in werkelijk elke situatie!

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar jouw toekomst als dagbestedingscoach heb jij al gezet!

De juiste begeleiding samenstellen voor elke cliënt

Je leert tijdens de opleiding Dagbestedingscoach hoe je voldoet aan de individuele behoeften van elke cliënt en hoe je persoonlijke dagactiviteiten kunt ontwerpen én implementeren.

Daarnaast ontwikkel je een breed scala aan vaardigheden, van het beoordelen van behoeften tot het aanpassen van activiteitenplannen. Op deze manier zorg je ervoor dat je voor elke cliënt de juiste begeleiding kunt samenstellen.

Leer het geluk van anderen te vergroten

Deze opleiding Dagbestedingscoach is geschikt voor jou als je interesse hebt in het welzijn en de activering van mensen. Centraal staat het nauwkeurig in kaart brengen van de wensen en behoeften van zowel individuele cliënten als groepen. Deze cliënten zijn zowel jongeren, ouderen of gehandicapten.

Je leert bovendien hoe je effectief kunt inspelen op hun persoonlijke levenssituaties. Als jij een positieve invloed wilt hebben en het geluksgevoel en welzijn van mensen wilt verhogen, dan gaat deze opleiding je daar alle tools voor geven.

Ontwikkel je talent als dagbestedingscoach met deze opleiding

In de opleiding Dagbestedingscoach staat de kwaliteit van het leven van je cliënten centraal. Vanaf het begin ga je meer leren over coaching, je leert de fijne kneepjes van het vak om cliënten individueel te ondersteunen bij het vinden van voldoening en welzijn in hun dagelijkse activiteiten.

Dagbesteding is persoonlijk en de inhoud wisselt per individu; wat voor de één werkt, werkt niet voor de ander. Jij wordt opgeleid om deze unieke behoeften te herkennen en hierop in te spelen.



Direct in de praktijk toepasbaar

Je gaat tijdens de opleiding aan de slag met modules die je niet alleen theoretische kennis bieden, maar ook praktische handvatten om ethische dilemma’s te sturen, effectief te communiceren en je eigen zelfkennis te ontwikkelen.

Daarnaast verdiep je je in verschillende methodes om gezondheid en gedragsverandering te bevorderen en leer je hoe je cliënten kunt ondersteunen bij participatie in vrije tijd, werk en sociale activiteiten.

Met deze opleiding tot Dagbestedingscoach ontwikkel jij je tot een deskundige coach die het verschil kan maken in het leven van anderen. Leer hoe je mensen optimaal kunt ondersteunen en hun leven positief kunt beïnvloeden.

Zet deze eerste stap en start vandaag nog met de opleiding Dagbestedingscoach.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Dagbestedingscoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

  • wat is coaching;
  • luisteren zonder oordelen;
  • LSD;
  • doelen stellen en motiveren;
  • omgaan met weerstand;
  • feedback geven en ontvangen;
  • gespreksopbouw;
  • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma opleiding Dagbestedingscoach

Tijdens de opleiding Dagbestedingscoach behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee jij actief aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Inleiding in coaching
  • Methodiek en gedragsbevordering
  • Participatie



Inleiding in coaching

Ontwikkel je kennis over professionele houding en het ontwikkelen van basisvaardigheden, terwijl je tegelijkertijd werkt aan het vergroten van je zelfkennis en het leren van de fundamentele principes van coaching en begeleiding.



Methodiek en gedragsbevordering

Tijdens deze module van de opleiding Dagbestedingscoach leer je meer over de nieuwste gezondheidstrends en zelfontplooiing. Je richt je aandacht op klinisch redeneren en je leert verschillende methoden om relevante gedragsveranderingen te bewerkstelligen.



Participatie

In de laatste module van de opleiding wordt er dieper ingegaan op het belang van participatie, de verschillende vormen van participatie en hoe je de cliënt op een juiste manier kunt ondersteunen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het sociale netwerk en verschillende groepsactiviteiten.

Door deze modules heen, bouw je niet alleen kennis op, maar ontwikkel je ook de vaardigheden om deze toe te passen in herkenbare scenario’s.

Ben je klaar om deze mooie uitdaging aan te gaan?
Start dan vandaag nog met de opleiding Dagbestedingscoach en maak het verschil!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Dagbestedingscoach is 9 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd!

Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf799,00 euro

Bijzonderheden

Begeleiding van ervaren docent,Met casussen uit de praktijk,Inclusief handige video's

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.

Laatst bekeken