Learnit

Grensoverschrijdend Gedrag: Herkennen, Begrijpen en Aanpakken

Algemene informatie over de cursus

In deze cursus verdiepen we ons in het herkennen, begrijpen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag. Deelnemers krijgen inzicht in de onderliggende oorzaken van dit gedrag en leren technieken om situaties vroegtijdig te signaleren en de-escaleren. Met behulp van realistische casestudies, interactieve workshops en professionele begeleiding, worden deelnemers uitgerust met de kennis en vaardigheden om bij te dragen aan een veilige en respectvolle omgeving, zowel in professionele als persoonlijke settings. De cursus benadrukt het belang van bewustwording, assertiviteit en effectieve communicatie in het omgaan met uitdagende situaties.

Inhoud van de cursus

Tijdens onze cursus duiken we diep in het onderwerp van grensoverschrijdend gedrag. We hebben deze cursus zorgvuldig ontworpen om deelnemers te voorzien van een grondig begrip van wat grensoverschrijdend gedrag inhoudt, waar het vandaan komt en hoe het zich manifesteert. Meer dan alleen theorie, zullen de deelnemers interactieve sessies en praktijkgerichte oefeningen ervaren, waarmee ze de vaardigheden aanscherpen om dergelijk gedrag effectief te herkennen en aan te pakken. De cursus richt zich niet alleen op het identificeren van dergelijk gedrag, maar ook op het begrijpen van de onderliggende oorzaken en triggers. Door dit begrip kunnen deelnemers proactiever handelen en bijdragen aan het creëren van een gezondere en meer harmonieuze werkomgeving. Hoewel specifiek ontworpen met leidinggevenden en HR-professionals in gedachten, geloven we dat iedereen binnen een organisatie kan profiteren van deze kennis. Immers, het bevorderen van een veilige en respectvolle werkomgeving is een gedeelde verantwoordelijkheid. Elke medewerker, ongeacht hun positie, speelt een cruciale rol in het vormgeven van de cultuur en dynamiek van hun werkomgeving. Daarom nodigen we iedereen uit die zich inzet voor positieve verandering en groei binnen hun organisatie om deel te nemen aan deze waardevolle cursus.

Onderwerpen Grensoverschrijdend gedrag

  • Begrip van Grensoverschrijdend Gedrag:
  • Voordelen van Actieve Aanpak
  • De Impact van Ongewenst Gedrag
  • Rol van Leiderschap:
  • Dialoog over Ongewenst Gedrag
  • Groepsdynamiek en Gedrag:
  • Feedback als Instrument
  • Praktische Gespreksvoering

Resultaten

  • Verdiept Inzicht en Bewustwording
  • Effectieve Communicatievaardigheden
  • Strategieën voor Interventie en Preventie
  • Juridisch en Organisatorisch Perspectief

Doelgroep

De cursus "Grensoverschrijdend Gedrag" is speciaal ontworpen voor professionals die zich willen verdiepen in de herkenning, preventie en aanpak van ongewenst gedrag binnen organisatorische settings.

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat je daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij je uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en je zélf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.

Maatwerk

De onderwerpen geven je een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

Duur van de cursus

1 dag

Kosten van de cursus

575 Euro

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Groningen, Online

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.