Algemene informatie over de cursus
VMBO Zorg en Welzijn: in je eigen tijd studeren bij NHAVind je het leuk om met mensen te werken? Ben je behulpzaam en spreekt de sector Zorg en Welzijn jou aan? Kies dan voor VMBO Zorg en Welzijn! Bij NHA volg je eenvoudig het volledige profiel vanuit huis. Met de hulp van je docenten bereid jij je voor op de staatsexamens en kun je doorstromen naar een vervolgopleiding in het MBO.
Kun of wil je niet via het reguliere onderwijs studeren voor jouw VMBO diploma? Een thuisstudie kan dan uitkomst bieden! Bij NHA volg je het volledige VMBO Zorg en Welzijn profiel binnen de theoretische leerweg.
VMBO Zorg en Welzijn: welke vakken ga ik volgen?
Voor het profiel Zorg en Welzijn in het VMBO volg je de verplichte vakken uit het gemeenschappelijk deel. Verder is het vak Biologie verplicht in het sectordeel van je profiel. Ook maak je een keuze tussen Wiskunde, Geschiedenis of Aardrijkskunde. In het vrije deel kies je nog 2 extra vakken.
Volg je Zorg en Welzijn VMBO profiel vanuit huis
Een thuisstudie is een handige manier om jouw VMBO diploma vanuit huis te behalen. Je hoeft geen rekening te houden met lessen op een school. Je studeert gewoon wanneer het jou uitkomt. Een ervaren docent begeleidt jou door je huiswerk na te kijken en staat voor je klaar bij vragen. Zo sta je er dus nooit alleen voor.
Om het profiel VMBO Zorg en Welzijn te kunnen volgen heb je geen specifieke voorkennis nodig.
Erkend door het ministerie van Onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Bij NHA word je dus opgeleid om de staatsexamens voor VMBO Zorg en Welzijn af te leggen.
Wil jij het Zorg en Welzijn VMBO profiel in jouw eigen tempo volgen? Schrijf je dan nu in voor een thuisstudie bij NHA!
Zo werkt studeren bij NHA
Inhoud van de cursus
StudieprogrammaHet profiel VMBO Zorg en Welzijn bestaat uit een aantal verplichte vakken uit het gemeenschappelijk deel en het sectordeel. Daarnaast volg je minimaal 2 keuzevakken uit het vrije deel.
Gemeenschappelijk deel (verplicht)
- Nederlands
- Engels
- Maatschappijleer
- Rekenen*
Sectordeel
- Biologie (verplicht)
Keuze uit één van deze vakken:
- Wiskunde
- Geschiedenis
- Aardrijkskunde
Vrije deel (minimaal 2 extra keuzevakken)
- Wiskunde
- Geschiedenis
- Aardrijkskunde
- Economie
- Natuur- en Scheikunde 1
- Natuur- en Scheikunde 2
- Duits
- Frans
* Let op: Rekenen is alleen verplicht wanneer je niet kiest voor Wiskunde in het vrije deel of sectordeel. Heb je wél voor Wiskunde gekozen? Dan hoef je Rekenen niet te volgen en komt deze dus voor jou te vervallen. Om je VMBO profiel Zorg en Welzijn diploma te behalen dien je dus óf Wiskunde óf Rekenen te volgen. De lesstof van Wiskunde bereidt je volledig voor op het examen Rekenen. Daarom is het niet nodig om beide vakken te volgen.
Een van de andere eisen om je VMBO Zorg en Welzijn diploma te behalen is het maken van een sectorwerkstuk. Ook bij een aantal vakken is werkstukken maken onderdeel van de lesstof. Voor de taalvakken wordt er van je verwacht dat je boeken van een literatuurlijst leest. Bij jouw cursuspakket krijg je hierover meer informatie.
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.Duur van de cursus
StudieduurDe gemiddelde studieduur is ongeveer 24 maanden bij een gemiddeld studietempo van 12 uur per week. De studieduur voor het volledige VMBO Zorg en Welzijn profiel is afhankelijk van de vakken die jij opneemt in jouw vakkenpakket.
Vak
Aantal lessen
Studieduur in maanden
Gemeenschappelijk deel:
Nederlands
30
6 maanden
Engels
32
8 maanden
Maatschappijleer
36
6 maanden
Rekenen
10
3 maanden
Sector deel: (* kies één van deze vakken)
Biologie
24
6 maanden
Wiskunde*
32
6 maanden
Geschiedenis*
38
6 maanden
Aardrijkskunde*
18
6 maanden
Het vrije deel: (kies 2 extra vakken)
Wiskunde
32
6 maanden
Geschiedenis
38
6 maanden
Aardrijkskunde
18
6 maanden
Economie
30
6 maanden
Natuur- en Scheikunde 1
28
8 maanden
Duits
48
10 maanden
Frans
48
8 maanden
Natuur- en Scheikunde 2
18
5 maanden
Vragen?
Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!