NHA Thuisstudies

opleiding VWO profiel Cultuur en Maatschappij

Algemene informatie over de cursus

VWO profiel Cultuur & Maatschappij

Het profiel Cultuur en Maatschappij is het minst exacte profiel binnen VWO. Deze studierichting legt voornamelijk de focus op moderne vreemde talen en kunst en cultuur. Met dit profiel kun jij dan ook doorstromen naar studies op het gebied van mens- en maatschappijwetenschappen, en kunst en cultuur.

Kies je ervoor om het profiel Cultuur en Maatschappij VWO middels een thuisstudie te volgen? Dan studeer je alleen wanneer jij daar tijd voor hebt, gewoon op je eigen tempo. Op die manier kun jij je studie eenvoudig combineren met een baan of een druk leven.

Daarnaast heb je met een thuisstudie geen last van afleidingen uit een druk klaslokaal, maar profiteer je wel van de voordelen van medestudenten. Via de online leeromgeving Plaza leg jij makkelijk contant zodat je vragen kunt stellen of een discussie kunt starten.

Voor wie?

Het Cultuur en Maatschappij profiel als thuisstudie is geschikt voor iedereen die op zijn eigen tempo het diploma voor het profiel Cultuur en Maatschappij VWO wil behalen. Je gaat in dit profiel voornamelijk aan de slag met moderne vreemde talen en vakken als geschiedenis.

Ben jij kunstzinnig? Heb je interesse in communiceren en maatschappelijke vraagstukken? Ben je goed met talen en wil je graag sociaal betrokken zijn? Dan is het profiel Cultuur en Maatschappij VWO perfect voor jou!

Wil je na jouw VWO diploma verder leren? Dan kun je doorstromen naar het HBO of overstappen naar het Wetenschappelijk onderwijs WO (universiteit).

Landelijk erkend diploma

Je diploma voor het profiel Cultuur & Maatschappij op VWO niveau is middels een thuisstudie net zo waardevol als klassikale lessen. Je legt immers hetzelfde examen af. NHA is erkend voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen. Je bent dus verzekerd van kwaliteit. Zo behaal je met het profiel Cultuur & Maatschappij jouw landelijk erkende diploma.

Behaal je missende VWO deelcertificaten

Heb je al een profiel Cultuur en Maatschappij VWO gevolgd maar niet alle vakken gehaald? Of wil je ook vakken uit de andere profielen ontdekken? Dan kun je bij NHA eenvoudig voor de losse examenvakken van de VWO deelcertificaten kiezen. Op die manier volg je alleen de vakken die je nodig hebt en behaal je nog sneller je doel.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

Om je diploma voor het profiel Cultuur & Maatschappij op VWO niveau te behalen, moet je verschillende vakken volgen. Deze vakken zijn bij elk profiel onderverdeeld in drie verschillende delen: een gemeenschappelijk deel, een profieldeel en een vrij deel. Welke vakken er onder welk deel vallen, is afhankelijk van jouw gekozen profiel.

Het gemeenschappelijke deel

De vakken in het gemeenschappelijke deel volgt elke VWO student, ongeacht welk profiel jij kiest. Het gaat dan om de volgende vakken:

  • Nederlands
  • Engels
  • Maatschappijleer
  • Frans of Duits

Het profieldeel

Naast de vakken uit het gemeenschappelijke deel, volg je ook de vakken uit het profieldeel, die afhankelijk zijn van jouw profielkeuze. Voor het profiel Cultuur en Maatschappij op VWO niveau zijn de volgende vakken vereist:

  • Frans of Duits
  • Geschiedenis
  • Wiskunde A of Wiskunde B
  • Aardrijkskunde of Economie

Het vrije deel

In het vrije deel van je profiel Cultuur en Maatschappij mag je zelf kiezen welk vak je wil volgen. Het is wel verplicht minimaal één vak te kiezen. Maar meer mag natuurlijk ook. Let er daarbij wel op dat je een vak kiest dat niet overeenkomt met een vak uit je eigen profiel. Je kiest hierbij dus eigenlijk een vak uit een ander profiel.

In het vrije deel van het profiel Cultuur en Maatschappij kun je kiezen uit de volgende vakken:

  • Aardrijkskunde
  • Economie
  • Natuurkunde
  • Scheikunde
  • Bedrijfseconomie
  • Biologie

Naast het volgen van de vakken in je vakkenpakket, werk je ook een profielwerkstuk uit als je je VWO diploma wil halen. Tevens ontvang je bij een aantal talen een literatuurlijst waar je een aantal boeken van moet lezen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De gemiddelde studieduur is ongeveer 30 maanden bij een gemiddeld studietempo van 12 uur per week. De studieduur voor het volledige Profiel Natuur en Techniek op VWO niveau is afhankelijk van de vakken die jij opneemt in jouw vakkenpakket.

Vak
Aantal lessen
Studieduur in maanden

Gemeenschappelijk deel: (*kies één van deze vakken)

Nederlands
40
10 maanden

Engels
64
10 maanden

Maatschappijleer
38
5 maanden

Frans*
48
12 maanden

Duits*
24
6 maanden

Profiel deel: (*kies één van deze vakken) en (**kies één van deze vakken) en (***kies één van deze vakken)

Wiskunde A*
46
7 maanden

Wiskunde B*
48
9 maanden

Geschiedenis
32
7 maanden

Frans**
48
12 maanden

Duits**
24
6 maanden

Aardrijkskunde***
28
7 maanden

Economie***
36
9 maanden

Het vrije deel: (kies nog één extra vak)

Aardrijkskunde
28
7 maanden

Economie
36
9 maanden

Natuurkunde
42
8 maanden

Scheikunde
22
6 maanden

Biologie
44
8 maanden

Bedrijfseconomie
24
6 maanden

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf3311,00 euro

Bijzonderheden

Lesstof + Examentraining,Begeleiding van Vwo vakdocenten,Erkend door ministerie van onderwijs

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.