Algemene informatie over de cursus
HAVO profiel Economie en MaatschappijHet HAVO profiel Economie en Maatschappij is het meest gekozen profiel onder HAVO-geslaagden. Een goede keuze, want je kunt met dit profiel veel verschillende kanten op. Het bereidt je voor op een HBO studie in meerdere richtingen. Maar je staat ook sterk(er) op de arbeidsmarkt.
Wil jij je HAVO diploma Economie en Maatschappij graag behalen? Maar wil je niet in een druk klaslokaal plaatsnemen waar je op vaste tijden aanwezig moet zijn? Kies dan voor een thuisstudie van NHA. Je gaat dan studeren in je eigen tijd, je eigen tempo én op je eigen gekozen plek. Dat maakt studeren voor je HAVO diploma Economie en Maatschappij een stuk relaxter!
De voordelen van een thuisstudie HAVO Economie en Maatschappij
Een HAVO diploma Economie en Maatschappij behaal je niet zo maar. Daarom kun je het beste kiezen voor een manier van studeren die goed bij je past. Deze vrijheid heb je wanneer je kiest voor een thuisstudie.
Geen afleiding van een druk klaslokaal vol mensen, maar wel alle voordelen van medestudenten. Én de voordelen van deskundige docenten die je tijdens je studie begeleiden.
Klinkt je dat als muziek in de oren? Dan is het behalen van je HAVO diploma Economie en Maatschappij via een thuisstudie echt iets voor jou.
Je medestudenten leer je online kennen in de digitale leeromgeving Plaza. Wanneer je vragen hebt of wanneer je eens een goede discussie wilt voeren met een medestudent, dan heb je de mogelijkheid om via Plaza in contact te komen met elkaar. Dit is ook de plek waar je vragen kunt stellen aan je docenten en je huiswerkopdrachten kunt inleveren.
Het diploma dat je behaalt door middel van onze thuisstudie is landelijk erkend. En dat maakt deze manier van studeren even waardevol als iedere andere manier.
De voordelen op een rijtje
- Geen druk klaslokaal vol afleidingen
- Deskundige docenten die je begeleiden en oog hebben voor jouw leerdoelen
- Studeren in je eigen tempo
- Studeren op de plek waar jij je het beste voelt (thuis, in je favoriete lunchroom of heerlijk in het zonnetje buiten in een park)
- Geen vaste tijden waar je je aan moet houden. Studeren doe je waar en wanneer het jou uitkomt
- Ideaal te combineren met een (bij)baan of een druk gezinsleven
- Deelname aan het officiële staatsexamen dat door alle HAVO studenten wordt afgelegd
- Wanneer je slaagt voor je examen ben je in het bezit van een landelijk erkend HAVO diploma Economie en Maatschappij
Behaal het officiële, landelijk erkende HAVO diploma op jouw manier
NHA is erkend opleider. Dit wil zeggen dat je via onze thuisstudie het officiële HAVO diploma Economie en Maatschappij kunt behalen. Je ontvangt na het succesvol afleggen van het staatsexamen hetzelfde diploma als ieder andere HAVO student. Dit maakt je diploma dus even waardevol als wanneer je je diploma zou behalen volgens de reguliere weg.
Geen vooropleiding nodig
Voor het volgen van deze thuisstudie HAVO Economie en Maatschappij heb je geen vooropleiding nodig. Iedereen die graag zijn HAVO diploma wil halen, kan zich aanmelden. Je wordt begeleid door vakbekwame docenten waarbij je met al je vragen terecht kunt.
Ook krijg je te maken met huiswerkopdrachten. Je docenten beoordelen je opdrachten en geven je feedback. De gehele studie is er op gericht op jouw optimaal voor te bereiden op het staatsexamen. Wanneer je al je huiswerk hebt ingeleverd en je de feedback van je docenten in acht neemt, dan ben jij helemaal klaar voor het examen.
Zo werkt studeren bij NHA
Inhoud van de cursus
StudieprogrammaVereiste vakken voor HAVO profiel Economie en Maatschappij
Wanneer je je HAVO diploma Economie en Maatschappij wil behalen, dan zijn er een aantal vakken waarvoor je moet slagen. Ten eerste het gemeenschappelijke deel. Dit zijn vakken die iedere HAVO student moet volgen. Daarnaast dien je de vakken uit je profiel Economie en Maatschappij te volgen. Als laatste zul je nog één extra vak moeten kiezen uit het vrije deel.
Het gemeenschappelijke deel
Het gemeenschappelijke deel zijn de vakken die iedere HAVO student moet volgen. Dit deel bestaat uit de volgende vakken:
- Nederlands
- Engels
- Maatschappijleer
Het profieldeel
Het profiel Economie en Maatschappij bestaat uit de vakken:
- Wiskunde A of Wiskunde B
- Economie
- Geschiedenis
- Duits of Frans of Aardrijkskunde of Bedrijfseconomie
Het vrije deel
Als laatste nog het vrije deel. Je zult nog één van de volgende vakken moeten kiezen om je opleiding compleet te maken:
- Biologie
- Natuurkunde
- Scheikunde
- Duits
- Frans
- Aardrijkskunde
- Bedrijfseconomie
Je kunt niet twee keer hetzelfde vak volgen. Hier moet je rekening mee houden wanneer je je vak kiest uit het vrije deel. Stel je hebt bij je profielvakken gekozen voor Duits, dan kun je niet nogmaals voor Duits kiezen bij het vrije keuze gedeelte. Je kunt dan wel kiezen voor bijvoorbeeld Aardrijkskunde.
Behalve de vakken uit je profiel, het gekozen vak uit het vrije gedeelte en de verplichte vakken uit het gemeenschappelijke deel, dien je een profielwerkstuk uit te werken. Ook dien je bij de talen een aantal boeken van een literatuurlijst te lezen.
Dit kun je met een HAVO diploma Economie en Maatschappij
Het HAVO diploma Economie en Maatschappij is een waardevol diploma waar je veel kanten mee uit kunt. Niet voor niets is het het meest gekozen profiel onder HAVO studenten. Onder andere de volgende HBO studies vragen om een HAVO diploma Economie en Maatschappij:
- Archeologie
- International Business
- Psychologie
- Taalwetenschap
- Nederlandse Taal en Cultuur
- Midden-Oostenstudies
- Media Studies
- Kunstmatige Intelligentie
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.Duur van de cursus
StudieduurDe gemiddelde studieduur is ongeveer 27 maanden bij een gemiddeld studietempo van 12 uur per week. De studieduur voor het volledige Profiel Economie en Maatschappij op HAVO niveau is afhankelijk van de vakken die jij opneemt in jouw vakkenpakket.
Vragen?
Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!