Algemene informatie over de cursus
Word onmisbaar in vrijwel iedere organisatie; volg de opleiding Functioneel BeheerderVrijwel iedere onderneming heeft er een in dienst: een functioneel beheerder. Hoe groter de onderneming, hoe meer functioneel beheerders er rondlopen. Zij zijn degenen die zorgen voor een betrouwbare informatievoorziening. Wil jij die onmisbare factor worden van vele organisaties? Kies dan voor de opleiding Functioneel Beheerder en leer alles wat je moet weten.
Als functioneel beheerder ben jij de spin in het web wat betreft informatiebeheer. Tijdens deze opleiding ga jij dan ook alles leren over dit interessante vakgebied. Door de praktische insteek weet jij je weg te vinden na het afronden van deze opleiding. Als functioneel beheerder dien je namelijk van alle markten thuis te zijn.
Jij weet veel van ICT, maar je hebt ook veel kennis over de processen binnen je organisatie. Daarnaast ben je natuurlijk bekend met de informatievoorziening van het bedrijf waar je werkzaam bent.
Functioneel Beheer: opleiding voor starter en professional
De functioneel beheerder is de spil tussen de ICT’ers en de medewerkers binnen een bedrijf. Je brengt de wensen en behoeften van de medewerkers en klanten in beeld en vertaalt die naar de ICT’ers.
Je bent minder technisch aangelegd dan een ICT’er maar hebt juist vaardigheden op het gebied van communicatie en presentatie. Met die vaardigheden sla je als het ware een brug tussen afdelingen en zorg je dat de informatie voor iedereen begrijpelijk is.
Herken jij je hierin? En heb jij affiniteit met ICT en communicatie? Dan is deze opleiding Functioneel Beheerder echt wat voor jou.
De opleiding start bij de basis. Dat betekent dat iedereen kan starten met deze opleiding. Of je je nu wilt omscholen of je kennis wilt uitbreiden op dit gebied. Ook als je al functioneel beheerder bent en graag je kennis wilt verbreden, dan is deze opleiding erg geschikt.
Ontdek de gereedschapskist van de functioneel beheerder
Het doel van een functioneel beheerder is het gebruikersgemak onderhouden en verbeteren. Met andere woorden; je zorgt ervoor dat gebruikers van een applicatie de juiste informatie, mogelijkheden en bevoegdheden hebben.
In de meeste gevallen zul jij een applicatie beheren. Je spart dan met de ICT’ers van de applicatie (bijvoorbeeld AFAS of TOPdesk) om de mogelijkheden van de applicatie zo optimaal en slim mogelijk in te zetten. Een goede functioneel beheerder is dan ook altijd op zoek naar middelen om de informatievoorziening beter te laten aansluiten op de wensen van de onderneming.
Boordevol tips en praktijkvoorbeelden
In de opleiding Functioneel Beheerder ontdek je welke middelen je nodig hebt om de informatievoorziening beter te laten aansluiten en hoe je ze inzet. Daarnaast ga je dieper in op het bepalen van klantbehoeften, sociale aspecten, persona’s en pr. Maar ook hoe de toekomst van dit vak er uit gaat zien.
De opleiding zit boordevol tips, praktijkvoorbeelden en gereedschappen. Zo ben jij optimaal voorbereid op een carrière in deze prachtige business.
Combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management
Met de opleiding Functioneel Beheerder leer jij hoe je de informatievoorziening beter laat aansluiten en inzet. Maar wil jij nog betere bedrijfsresultaten behalen? Met de combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management leer jij ook bedrijfsprocessen te optimaliseren en de workflow te verbeteren. Op die manier voeg je pas echte waarde toe!
Zo werkt studeren bij NHA
Inhoud van de cursus
StudieprogrammaOnder andere de volgende onderwerpen komen aan bod in deze opleiding Functioneel Beheerder:
- Wat doet een functioneel beheerder
- Wat is je plaats in de organisatie
- Wie zijn je belanghebbenden
- Gebruiken, beheren en bewaken
- Verzamelen, vertalen en bepalen
- Realiseren, accepteren en implementeren
- De toekomst van de functioneel beheerder
- Klantbehoeften bepalen
- Gestructureerd problemen oplossen
De opleiding Functioneel Beheerder start met een uitgebreide uitleg over wat een functioneel beheerder nou eigenlijk is en welke werkzaamheden en processen hierbij komen kijken. Je ontdekt welke plek je als functioneel beheerder inneemt in het team en de organisatie.
Daarnaast ga je dieper in op de gereedschappen die jij kunt gebruiken bij het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden als functioneel beheerder. De opleiding biedt tevens een uitgebreide woordenlijst om verwarring over bepaalde termen te voorkomen. In informatievoorziening is het belangrijk dat je allemaal dezelfde taal spreekt.
Combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management
Naast bovenstaande onderwerpen ga je ook aan de slag met de volgende onderwerpen:
- bedrijfsprocessen optimaliseren;
- verspilling voorkomen op het gebied van transport, voorraad, overproductie, overbodige proceshandelingen en meer;
- verbeteren van de flow en waarde toevoeging.
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.Duur van de cursus
StudieduurDe studieduur voor de opleiding Functioneel Beheerder is 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 2 lessen per week. Per les moet je rekenen op een gemiddelde studietijd van 4 uur. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
Combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management
De studieduur voor de combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management is 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 2 lessen per week. Per les moet je rekenen op een gemiddelde studietijd van 4 uur. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd.
Vragen?
Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!