Capabel Onderwijs

MBO Handhaver Toezicht en Veiligheid

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die wil bijdragen aan leefbaarheid en veiligheid. Je beschikt over een dienstverlenende instelling, je bent vriendelijk en behulpzaam. Observeren, waarnemen en signaleren hoort bij de primaire beroepshouding; de Handhavers zijn alert en schatten potentiële risico?s goed in. Je leert hoe je actief en gedecideerd op treedt. Je bent je ervan bewust dat je een voorbeeldfunctie vervult en dat het dragen van een uniform bepaalde verwachtingen wekt bij het publiek. In de openbare ruimte begrijpt niet iedereen Nederlands en daarom kun je deze mensen in het Engels te woord staan.
Download hier de brochure voor meer informatie.
Wat doe je als Handhaver Toezicht en Veiligheid? 
Als Handhaver Toezicht en Veiligheid treed jij op tegen overlast, vernieling en vervuiling in jouw werkgebied. Je spreekt mensen aan op hun gedrag en schrijft wanneer nodig een boete uit. Die mogelijkheid heb je op basis van je BOA-bevoegdheid. Als Handhaver hou je je hierbij aan de afgelegde ambtseed. Ook speel je een rol in de veiligheidsketen. Met verschillende partijen overleg je over de aanpak van problemen in jouw werkgebied. Voor het surveilleren in dat werkgebied stel je zelf een surveillanceplan op, binnen het kader van het veiligheidsplan. Het resultaat van jouw werk is ongewenste en/of gevaarlijke situaties te voorkomen of stoppen zodat er een prettige en veilige leefomgeving ontstaat.
In 15 maanden je diploma 
Uniek bij onze opleiding MBO Handhaver Toezicht en Veiligheid is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag. Dat bedoelen we nou met kort & krachtig! En met 4 startmomenten per jaar én 13 locaties verspreid door het land kun je starten wanneer het je uitkomt.
Erkende opleiding tot Handhaver, dus waardevol
Je opleiding is een waardevolle investering in de toekomst. Onze MBO-opleidingen zijn dan ook erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt. Goed om te weten dat je straks studeert bij Capabel Onderwijs, de specialist in erkende en verkorte opleidingen!

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering en het Leven-Lang-Leren-Krediet en andere subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Prijzen, studiefinanciering & subsidies.

Klaar om met jouw opleiding MBO Handhaver Toezicht en Veiligheid te starten?

Opleidingsinhoud

Flexibel studeren in de BOL opleiding
Studeer één dag per week op locatie, aangevuld met online lessen, zelfstudie en stage. Wel is het belangrijk te weten dat de BOL-opleiding een fulltime programma is, waarin jouw inzet en toewijding het verschil maken. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kun je mogelijk studiefinanciering of het levenlanglerenkrediet aanvragen.
Hoe ziet een lesweek eruit?

1 dag klassikale vaklessen
1 dag online generieke lessen
16 uur stage (BPV)
8 uur zelfstudie

Wat maakt Capabel Onderwijs uniek?
Bij Capabel volg je een verkorte mbo-opleiding met intensieve begeleiding van ervaren docenten. De combinatie van intensieve begeleiding en praktijkgericht onderwijs zorgt ervoor dat je direct toepasbare kennis opdoet. Onze docenten brengen de praktijk naar de klas, zodat je optimaal voorbereid bent op je toekomstige werkplek.
Beroepsgerichte vakken
Als Handhaver Toezicht en Veiligheid heb je een veelzijdige functie. Je leert toezicht te houden in het publieke domein door het voorbereiden en uitvoeren van surveillance, correct op te treden en aanhoudingen uit te voeren. Ook leer je hoe je hulp en service verleent. Je leert hoe je voorlichting geeft bijvoorbeeld over het voorkomen van kleine criminaliteit en hoe je opereert in samenwerkingsverbanden. Tenslotte leer je hoe je sancties ook administratief op de juiste wijze afhandelt.
Generieke vakken
Naast beroepsgerichte vakken volg je generieke vakken: Nederlands, Rekenen, Loopbaan, Burgerschap en Engels (alleen bij MBO 4). Deze lessen worden online aangeboden via webinars of als opdrachten via 'Mijn Capabel', met directe online toegang tot docenten voor ondersteuning.
Keuzedelen 
Na 6 maanden, in blok 3, kies je keuzedelen om je kennis te verbreden en je te specialiseren. Deze keuzedelen worden regelmatig bijgewerkt om aan te sluiten bij de nieuwste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. 
HTV-1:Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 3 (bevat het LAKE-examen)Diversiteit
HTV-2: Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 3 (bevat het LAKE-examen)Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken (voor niveau 3 en 4)Cameratoezicht
HTV-3:Persoonlijk profileren (bevat het LAKE-examen)Diversiteit
HTV-4: Persoonlijk profileren (bevat het LAKE-examen)Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken (voor niveau 3 en 4)Cameratoezicht
Stage 
Tijdens je opleiding loop je stage bij een erkend leerbedrijf. Al je praktijkervaringen kun je vervolgens in de klas bespreken en verbeteren. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf. Mocht je zoeken naar een geschikte stageplek, is het een goed idee eens te kijken op stagemarkt.nl.
Toetsing en examinering 
Tijdens je opleiding beoordelen we regelmatig de studievoortgang met studieloopbaangesprekken, voortgangstoetsen en met opdrachten. Zo weet je steeds waar je al goed in bent en waar je nog aan moet werken. Hierdoor kun je je gericht voorbereiden op je examens. Het onderwijs en de examens bij Capabel Onderwijs worden uitgevoerd volgens de kaders van het officiële en actuele kwalificatiedossier Handhaver Toezicht en Veiligheid met crebonummer 25409.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

MBO 2, VMBO-K/Gl/Tl, overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO/VWO of intaketoets (behaald), Overgangsbewijs 3 naar 4 HAVO/VWO, diploma VMBO k-g-t, MBO 2, of een intaketoets indien 23 jaar of ouder. Tot 23 jaar heb je minimaal startkwalificatie nodig (MBO 2, HAVO-diploma of hoger)

Opleidingsduur

15 maanden

Kosten

EUR 8.458

Plaatsen / leslocaties

Amersfoort,Amsterdam,Arnhem,Den Haag,Eindhoven,Groningen,Hengelo,Maastricht ,Rotterdam,Utrecht,Zwolle

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

Wil je een vraag of opmerking doorgeven?
  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.