NHA Thuisstudies

opleiding Sportmassage

Algemene informatie over de cursus

Sportblessures voorkomen en behandelen? Volg de cursus Sportmassage

Heb je belangstelling voor sport en voor de werking van het menselijk lichaam? Lijkt het je leuk om sporters te helpen bij het voorkomen en behandelen van blessures? Met sportmassage verricht je wonderen.

Het lichaam van een sporter krijgt het soms flink te verduren. Om blessures te voorkomen is goede begeleiding en voorlichting belangrijk. Een sportmasseur speelt daarbij een belangrijke rol.

Wil je aan de slag als professioneel masseur of kun je de kennis en vaardigheden goed gebruiken binnen je sportvereniging? De Sportmassage opleiding is de ideale start.

Sporttape

Een sportmasseur helpt blessures voorkomen door middel van tapen, bandageren en goede voorlichting. Loopt een sporter toch een blessure op, zoals een verrekte spier, een verstuikte enkel of kramp, dan kun je het herstel met masseren bevorderen.

Ook na een medische behandeling kan sportmassage het genezingsproces versnellen.

Mental coaching

In de cursus Sportmassage leer je verschillende massagetechnieken, zoals effleurage, tapotage, petrissage, rotatie en intermitterend drukken. Om (top)sporters optimaal te begeleiden, heb je niet alleen kennis nodig van het bewegingsapparaat. Je leert ook alles over warming-up, cooling down en mental coaching.

Opleiding Sportmassage - inclusief 8 praktijkdagen

De Sportmassage opleiding bestaat uit de theoretische onderdelen anatomie, fysiologie en sportmassage.

Naast het theoriegedeelte volg je 8 intensieve, doelgerichte praktijkdagen. Onder professionele begeleiding van een ervaren vakdocent breng je al het geleerde in praktijk. Je oefent de specifieke technieken en er is aandacht voor examentraining.

Behaal je officiële licentie

De opleiding Sportmassage leidt je op voor het officiële diploma van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage NGS. Heb je het diploma behaald, dan kun je een officiële licentie aanvragen. Een goede start van een mooie, sportieve loopbaan start met de cursus Sportmassage.


Combinatiecursus Sportmassage + Sport en Voeding


Wil je sporters ook kunnen voorzien van deskundig voedingsadvies? Veel cursisten volgen naast de opleiding Sportmassage ook de cursus Sport en Voeding. Deze thuisstudies passen goed bij elkaar en vormen een logische, extra voordelige combinatie.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Sportmassage

De opleiding Sportmassage bestaat uit de volgende onderdelen:

Werkprocessen

Tijdens dit onderdeel komen de 10 werkprocessen voor de sportmasseur aan bod. Je doet onder andere kennis op over tapen en bandageren, voorlichting en advies geven, EHBO en/of reanimatie toepassen en sportmassage uitvoeren.

Specifieke kennis

Tijdens dit onderdeel doe je specifieke kennis op. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Voet, enkel en onderbeen;
  • Knie en bovenbeen;
  • Heupgewricht en bovenbeen;
  • Bekken, wervelkolom en romp;
  • Schoudergordel, schoudergewricht en bovenarm;
  • Elleboog, onderarm, pols en hand.

Inclusief 8 praktijkdagen

Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding 8 intensieve, doelgerichte praktijkdagen. Tijdens deze gratis oefendagen kom je in contact met medestudenten en breng je, onder de professionele begeleiding van onze ervaren vakdocente, al het geleerde in praktijk.

Er wordt o.a. veel aandacht besteed aan specifieke technieken en aan examentraining. De dagen worden op een professionele locatie verzorgd. In het lesmateriaal ontvang je informatie over de verbandmiddelen, massageolie en tape die je dient aan te schaffen. Je hoeft voor deze opleiding geen uitgebreide stage te lopen!

Aangezien het studiemateriaal en de praktijkdagen perfect aansluiten op de exameneisen van het NGS, mag deze opleiding Sportmassage met recht een topper binnen dit segment worden genoemd.

Inclusief instructievideo's

Bij de opleiding ontvang je veel unieke instructievideo's. Deze video's laten de handelingen, die in de oefenstof stap voor stap met foto’s worden getoond, ook nog eens zien met bewegende beelden.

Studieprogramma Sportmassage + Sport en Voeding

Bewegen kan bijdragen aan conditieverbetering, spiergroei en gewichtsverlies. Gezonde voeding helpt hierbij: het voorziet ons lichaam van alle benodigde voedingsstoffen en energie.

Voeding hebben we nodig om prestaties te kunnen leveren. Sterker nog: juiste voeding kan het verschil maken tussen winst en verlies. Sportprestaties kunnen aanzienlijk verbeterd worden door het nuttigen van de juiste producten in de juiste dosering en op de juiste tijdstippen.

In het onderdeel Sport en Voeding komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn:

  • voedingsleer, inspanningsfysiologie en energie;
  • voeding voor, tijdens en na het sporten;
  • supplementen;
  • sportvoeding in verschillende levensfasen;
  • verschillende soorten sporten en omstandigheden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De studieduur van de opleiding Sportmassage is 10 maanden bij een gemiddeld studietempo van 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Sportmassage + Sport en Voeding

De studieduur van de opleiding Sportmassage + Sport en Voeding is 16 maanden bij een gemiddeld studietempo van 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf949,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.