Algemene informatie over de cursus
Patisserie opleiding; allround bakken vanuit de basisTaarten, desserts, koekjes en meer. Een patissier is een bakker gespecialiseerd in gebak en zoete lekkernijen. Wil jij jezelf onderdompelen in de wondere wereld van de ambachtelijke patisserie? Loop jouw droombaan niet langer mis en schrijf je in voor de Patisserie opleiding van NHA!
Hoe maak je een mousse luchtig? Hoe zorg je dat karamel niet aanbrandt? En waarom krijgt jouw chocolade niet die prachtige glans? Dat leer je allemaal in de opleiding Patisserie! Van gereedschap tot grondstof en van marsepein tot meringue. Na deze opleiding komen kant-en-klare producten jouw keuken niet meer in, want voortaan ga jij aan de slag als een echte patissier!
Maak zelf heerlijke lekkernijen in de Patisserie opleiding
Sta jij in je vrije tijd graag in de keuken en zou je hier graag je beroep van willen maken? Wil jij leren hoe je zelf de lekkerste luxe taarten, koekjes, chocoladewerk en desserts kunt maken voor verkoop? Dan is de cursus Patisserie speciaal geschikt voor jou! Wacht niet langer en schrijf je in voor de opleiding. Dan kun jij binnenkort professioneel aan de slag in een patisserie!
De opleiding is laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hoeft dus nog geen voorkennis van koken of bakken te hebben om met de Patisserie opleiding te kunnen starten.
Maak kennis met de bekendste delicatessen
Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging en maak jij voortaan zelf bonbons, klein gebak en snoepgoed? Dan zit je met de Patisserie cursus helemaal goed. In deze opleiding maak jij uitgebreid kennis met de bekendste zoete lekkernijen zodat jij deze kunstwerkjes voortaan zelf tot stand brengt.
Tijdens de Patisserie opleiding leer jij meer over de belangrijkste verhoudingen, basisrecepten en technieken en ga je dieper in op de geschiedenis van de baksels. Alles wat jij nodig hebt om aan de slag te kunnen, wordt aangereikt in deze opleiding! Patisserie is uiteraard meer dan de achterliggende theorie. Daarom ga je tijdens deze opleiding ook praktisch aan de slag. Zo leer jij eenvoudig welke werkwijzen er zijn en waarom je ze toepast. Ook ga je dieper in op de kwaliteit van jouw ingrediënten en het gebruik van apparatuur.
Verfijn je vaardigheden met de praktische cursus Patisserie
Jij gaat aan de slag met het kneden van deeg, het modelleren van chocolade, het smelten van suiker en het spuiten van vullingen. Aan het eind van de cursus Patisserie laat jij iedereen versteld staan met jouw meesterlijke baksels uit een professionele patisserie.
Met de handige tips die jij krijgt gedurende de Patisserie opleiding maak je eenvoudig de vertaalslag naar de praktijk. Door veel te oefenen, verfijn jij jouw vaardigheden. Til jouw bakkunsten naar een hoger niveau. Start vandaag nog met de Patisserie cursus en ga direct aan de slag!
Zo werkt studeren bij NHA
Inhoud van de cursus
StudieprogrammaTijdens de Patisserie opleiding leer jij alles wat je nodig hebt om als patissier aan de slag te kunnen. Je gaat dieper in op de volgende onderwerpen;
- Bakgereedschappen
- Degen
- Vullingen
- Chocolade
- Suiker
- Karamel
- Grondstoffen
- Divers gebak
- Fondant, marsepein en modeling chocolate
- Meringue
- Spuiten en garneren
- Suikerdecoraties
- Vegan
- Landen
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.Duur van de cursus
StudieduurVoor de opleiding Patisserie staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
Vragen?
Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!