NHA Thuisstudies

opleiding Event Security Officer

Algemene informatie over de cursus

Zorgen voor veiligheid bij evenementen? Word Event Security Officer

Een concert van Justin Bieber, een bijeenkomst van de Harley Davidson fanclub... Evenementenbeveiliging is een bijzondere specialisatie binnen de particuliere beveiliging. Wil je zorgen voor veilige feesten? De orde bewaken bij grote concerten? Mensen fouilleren of vlak voor het podium staan en overzicht houden? Dan is evenementenbeveiliger je vak.

In Nederland worden regelmatig grootschalige evenementen georganiseerd. Het aantal bezoekers overstijgt dan gemakkelijk de duizend en soms wel de tien- of honderdduizend. Professionele beveiliging is dan een absolute vereiste.

Ruzies

Door het groeiende aantal grootschalige evenementen specialiseren steeds meer particuliere beveiligingsbedrijven zich in evenementenbeveiliging.

Evenementenbeveiligingsbedrijven hebben zogenoemde event security officers (ESO) in dienst.

Een event security officer:

  • assisteert bij de beveiliging van publieksevenementen;
  • bewaakt de orde tijdens feesten en evenementen;
  • zorgt ervoor dat ruzies niet uit de hand lopen.


Voetbalwedstrijd

Als event security officer heb je grote verantwoordelijkheid. Je kunt eventuele risico’s goed inschatten en je hebt de juiste vaardigheden om vlot en adequaat te handelen. Je beschikt over specifieke kennis van verschillende publieksevenementen: van een internationale sportwedstrijd tot een uitverkocht muziekfestival.

In de cursus is er aandacht voor theorie én de praktijk. Je voert bijvoorbeeld een aantal praktijkopdrachten uit bij een SVPB-erkend leerbedrijf (Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties).

Behaal jouw ESO-diploma van SVPB

De branchevereniging van Beveiligingsorganisaties voor Evenementen hecht grote waarde aan goed opgeleide evenementenbeveiligers. Met de cursus Event Security Officer word je opgeleid voor het ESO-diploma van SVPB. Met dit diploma voldoe je aan wettelijke opleidingseisen voor evenementenbeveiligers.

Sta je sterk in je schoenen en ga je graag met mensen om? Wil je aan de slag als evenementenbeveiliger? Volg de opleiding ESO je hebt snel een leuke, gewilde én veelzijdige baan.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Event Security Officer

Het studieprogramma bestaat uit een theoretisch deel en een aantal praktijkopdrachten die je uitvoert bij een SVPB-erkend leerbedrijf.

Theorie

Het theoriedeel bestaat uit twee modules:

  • Event Security: in deze module worden de volgende onderwerpen behandeld: communiceren, diversiteit van evenementen, bezoekersgedrag, crowdmanagement, toegangscontrole, ontruimen, beveiligingshulpmiddelen en conflictmanagement.
  • Wet- en Regelgeving: in deze module leer je de onderdelen:
    • wet- en regelgeving bij evenementenbeveiliging;
    • basiskennis ten aanzien van bestuur en organisatie met betrekking tot evenementenbeveiliging.


Praktijk

Nadat je geslaagd bent voor het officiële SVPB-certificaat, meld je je aan voor de praktijkopdrachten bij een SVPB-erkende evenementen beveiligingsorganisatie (leerbedrijf). Tijdens jouw stage bij het leerbedrijf ontvang je enkele praktijkopdrachten. De wijze waarop je deze opdrachten uitvoert, worden door een speciaal hiervoor getrainde beoordelaar getoetst. Wanneer ook het praktijkdeel met succes is afgerond, ben je geslaagd voor de cursus Event Security Officer!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf339,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.