Algemene informatie over de cursus
Droom je van een eigen café? Volg de cursus CafébedrijfNergens zo gezellig als in het café. Houd je van mensen, het uitgaansleven en gezelligheid? Dan ben je een geboren kroegbaas. Volg de cursus Cafébedrijf en over 6 maanden ben je de trotse eigenaar van een goedlopend café.
Als eigenaar van een cafébedrijf weet je alles over alcoholische en niet-alcoholische dranken. Over de houdbaarheid, hoe je drankjes maakt en hoe je ze schenkt.
Hygiëne in de horeca
In de cursus Cafébedrijf leer je over hygiëne en horeca-apparatuur in het bedrijf dat je exploiteert. Ook de fastfood sector en het petit restaurant komen uitgebreid aan bod.
Klantgerichtheid
Verder krijgt je tips voor het ontwikkelen van commerciële en sociale vaardigheden, klantgerichtheid, klachtenafhandeling, arbeidsomstandigheden en brandveiligheid.
Cursus HOV Horeca Ondernemer
De meeste toekomstige eigenaren van een horecazaak volgen aanvullend op de cursus Cafébedrijf ook de cursus HOV Horeca Ondernemer.
Zet de eerste stap richting uitbater van een Cafébedrijf en verwezenlijk je droom. Na de cursus ben je goed voorbereid op de beroepspraktijk en weet je waar je aan toe bent als toekomstig café-eigenaar.
Zo werkt studeren bij NHA
Inhoud van de cursus
Studieprogramma CafébedrijfDe cursus bestaat uit de volgende deelcursussen:
- Sociale Hygiëne;
- Basisvaardigheden Horeca.
Hierin komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
Bedrijfsformules
- Welke formules zijn er in de horeca?
- Het typische gedrag van de verschillende horeca doelgroepen.
- Wat voelt een klant bij een bepaalde bedrijfsformule?
- De gastvrijheidsbeleving en het gevoel van veiligheid.
Alcohol, drugs en kansspelen
Hoe de maatschappij hierover denkt. Wat de lichamelijke gevolgen ervan zijn. Met welke wettelijke regels men te maken heeft.
Het gastvrijheidsconcept
Je leert op een duidelijke manier het gastvrijheidsconcept op te stellen. Welke formule het beste bij jouw doelgroep past. Welke sociale en commerciële vaardigheden hierbij van belang zijn. Hoe je omgaat met klantvriendelijkheid en klachtenafhandeling.
Sociaal-hygiënebeleid
Hoe je een plan opzet voor een goed hygiënebeleid. De instructie voor medewerkers en het formuleren van gedragsregels met betrekking tot het sociaal-hygiënebeleid.
Veiligheid
Welke eisen de wet stelt aan de technische en bouwkundige inrichting en de ruimtelijke voorzieningen. Ook brandveiligheid is een belangrijk onderdeel.
Productkennis
Alcoholische en niet-alcoholische dranken, kleine etenswaren, productinkoop, de wijze van bereiding, bewaren en de houdbaarheid, algemene hygiëne, voedingswaarde, persoonlijke hygiëne.
Apparatuur
Welke apparatuur het meest wordt gebruikt. In welk bedrijf wordt welke apparatuur gebruikt. Onderhoud en veiligheid. Gebruiksvriendelijkheid.
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.Duur van de cursus
StudieduurDe cursus Cafébedrijf duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
Vragen?
Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!