NHA Thuisstudies

opleiding Medische Kennis - Anatomie, Fysiologie en Pathologie

Algemene informatie over de cursus

Raak thuis in de medische wereld met de cursus Medische Kennis

In de gezondheidszorg vliegen de medische termen je om de oren. Is het zinvol om woorden als ‘nefrogeen’ alleen maar uit je hoofd te leren? Van anatomie tot fysiologie en pathologie: je wilt grip krijgen op de medische termen en weten in welke situatie medici ze gebruiken.

Basiskennis

Het woord ‘nefrogeen’ gaat pas leven wanneer je meer over de werking van de nieren af weet. En ‘inflammatie’ krijgt meer betekenis als je basiskennis over ziekteleer bezit.

In de cursus Medische Kennis Anatomie, Fysiologie en Pathologie leer je niet alleen de termen kennen. Je gaat ze ook echt begrijpen. Op HBO-niveau.

In de cursus ontdek je hoe:

  • het menselijk lichaam werkt;
  • een ziekte ontstaat;
  • een aandoening wordt vastgesteld en behandeld.

De cursus gaat diep in op medische materie. Hoe de structuur van een cel eruitziet? Hoe het zenuwstelsel werkt? Dat achterhaal je allemaal in de cursus over medische kennis.

Je leert de medische begrippen (medische terminologie) én de context waarbinnen deze begrippen worden gebruikt. Na de cursus kun je medische situaties makkelijker doorgronden.

Goed om te weten: de cursus is officieel erkend door de beroepsvereniging NFG.

Discussieer met kennis van zaken

Raak vertrouwd met begrippen uit de medische wereld en volg de opleiding Medische Kennis Anatomie, Fysiologie en Pathologie. Verrijk je medische kennis en praat mee over gezondheidszorg, ziekteleer en therapie.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Medische Kennis - Anatomie, Fysiologie en Pathologie

De cursus Medische kennis Anatomie, Fysiologie en Pathologie bestaat uit drie delen:

  • anatomie en fysiologie;
  • pathologie;
  • diagnostiek en therapie.


Anatomie en fysiologie

Dit onderdeel beschrijft de bouw van de verschillende delen van het menselijk lichaam: de structuur van de cellen, weefsels, organen en orgaanstelsels. Verder worden de levensverrichtingen (zoals de stofwisseling en de werking van het zenuwstelsel) van het lichaam behandeld.

Pathologie

Het onderdeel pathologie beschrijft de ziekten en aandoeningen die in de verschillende organen van het lichaam kunnen voorkomen. Hierbij wordt aandacht besteed aan het ontstaan en het verloop van de verschillende ziektes.

Diagnostiek en therapie

Het laatste onderdeel beschrijft de methode of techniek om een ziekte of aandoening te kunnen vaststellen. Hierbij wordt getracht een oorzaak te vinden van het ziekteverschijnsel. Een ziekte of aandoening wordt geïdentificeerd vanuit optredende symptomen. Als de aandoening bekend is, zal vervolgens de therapie worden bepaald.

Erkend door beroepsvereniging NFG!

Wanneer je slaagt voor het examen, ontvang je het NHA-instituutsdiploma. Dit diploma wordt officieel erkend als na- en bijscholing door de meest toonaangevende beroepsvereniging in de psychosociale zorg: Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf379,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.