Algemene informatie over de cursus
Volwassenen ondersteunen in hun dagelijks leven? Kies voor de Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke DoelgroepenIn de maatschappelijke zorg bied je mensen begeleiding en zorg, zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in de samenleving en zelf de regie over het eigen leven kunnen voeren. Hiervoor organiseer je activiteiten en begeleid je de cliënt(en) op het gebied van wonen en huishouden, scholing, werk en vrije tijd. Schrijf je nu in voor de basisopleiding Persoonlijke Begeleider Specifieke Doelgroepen.
Studeer met hulp van een ervaren vakdocent
Toon je kennis aan met een waardevol NHA-diploma
Goede basis voor jouw opleiding tot persoonlijk begeleider
Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!
Wat ga je doen?
Dit volwassenenwerk verzorg je in instellingen voor wonen, dagbesteding en vrije tijd, in verslavingszorg, een asielzoekerscentrum of in woongroepen of bij de zorgvrager thuis (ambulant).
Jouw begeleidende taken bestaan o.a. uit:
- zorg overnemen;
- motiveren;
- coachen;
- activeren;
- ondersteunen;
- stimuleren enz.
Een veelzijdige baan in de maatschappelijke zorg
Als persoonlijk begeleider help je mensen de draad weer op te pakken. Soms werk je uitvoerend, dan weer coördinerend en dan weer adviserend. Dit illustreert de veelzijdigheid van werken in de maatschappelijke zorg.
Naast de theorie is er in de opleiding ook veel aandacht voor praktische werkmethoden. Zodat je echt weet wat er nodig is om mensen te helpen. Je verdiept je verder in de verschillende onderwerpen waardoor je werkzaamheden complexer van aard zijn dan binnen de basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen.
Zo werkt studeren bij NHA
Inhoud van de cursus
Studieprogramma Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke DoelgroepenIn de Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen komen de volgende onderdelen aan bod:
- inleiding en werkveld oriëntatie;
- methodisch werken;
- communicatie;
- werkveld specifieke doelgroepen;
- deskundige ondersteuning;
- cliënten met psychische stoornissen;
- kwetsbare ouderen;
- dak- en thuislozen;
- kwaliteitszorg en voorlichting.
De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden.
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.Duur van de cursus
StudieduurDe basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen duurt 10 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
Vragen?
Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!