Algemene informatie over de cursus
Voor wie is deze opleiding bedoeldDe opleiding tot zelfstandig werkend kok is bedoeld voor mensen die al in het bezit zijn van een diploma basiskok niveau 2.
Locatie
De lessen vinden plaats op de locaties van ROC Midden Nederland in Nieuwegein of Utrecht.
Certificaten / Diploma
Na succesvol afronden van de opleiding Zelfstandig werkend kok beschikt u over een mbo niveau 3-diploma (diploma traject). Wanneer u de vakken Nederlands en Rekenen niet wenst te volgen, bieden wij een getuigschrift aan. Om de opleiding met goed gevolg af te kunnen sluiten, worden competentiegerichte proeven van bekwaamheid afgenomen. Deze zijn zowel praktisch als theoretisch van aard.
Inhoud van de cursus
Als zelfstandig werkend kok runt u in uw eentje de keuken. U plaatst bestellingen en kunt onafhankelijk een menu samenstellen én bereiden. Kortom, de keuken heeft voor u geen geheimen. Tijdens de opleiding leert u zelfstandig initiatieven nemen om de samenstelling van de menukaart en de werkwijze in de keuken aan te passen. Daarnaast vergroot u uw bestaande kennis en vaardigheden op het gebied van het bereiden van diverse gerechten. De opleiding bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte, waarbij het accent op de praktijk ligt.Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:
menukennis;
gastronomie;
hygiëne volgens HACCP-normen;
luxe gerechten;
kostprijsberekening;
administratie;
kwaliteitszorg;
automatisering in de keuken
Nederlands en Rekenen (alleen van toepassing bij diploma traject).
Lestijden
De lessen zijn van 10.00 tot 17.00 uur of van 15.00 tot 22.00 uur. Voor de vakken Nederlands en Rekenen ontvangt u een separaat programma van ongeveer 25 uur (exclusief zelfstudie).
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Diploma basiskok niveau 2.Duur van de cursus
De opleiding duurt 1 jaar.Kosten van de cursus
OpleidingskostenCursusgeld € 3.775,-
Boekengeld € 170,-
Bijzonderheden
VervolgmogelijkhedenNa de opleiding kunt u als zelfstandig kok aan het werk. Natuurlijk kunt u zich ook verder ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld via de vervolgopleiding leermeester en/of het behalen van het wijnbrevet SWEN 2.