Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Als horeca-assistent doe je voorbereidend werk in een horecabedrijf. Je begint al voordat de gasten komen, en helpt naderhand weer opruimen. Je helpt de kok met de voorbereidingen tot het koken, bijvoorbeeld met groenten snijden en ingrediënten klaarzetten. Je assisteert met het klaarmaken van eenvoudige gerechten en leert allerlei keukenapparaten bedienen en reinigen. Ook ruim je de tafel af, doe je de afwas en help je met afsluiten. Als je het leuk vindt om met mensen om te gaan en je hebt een gastvrije instelling, dan is dit zeker een geschikt beroep voor jou.Je kunt deze opleiding ook benutten als basis om verder te studeren in de horeca.
Opleidingsinhoud
Tijdens de cursus Horeca-assistent leer je:- vakkundig groenten snijden
- het assisteren van de kok bij het klaarmaken van eenvoudige gerechten
- het schoonmaken van de werk- en gastenruimten
- het omgaan met keukenapparatuur en opruimen
- kas leren afsluiten
- hoe geef je informatie
- hoe maak je een vriendelijke en verzorgde indruk
- leren samenwerken met collega’s
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Er is geen speciale vooropleiding vereist.Opleidingsduur
De opleiding duurt normaal 26 weken (1 x in de week les). De duur kan worden verkort of verlengd afhankelijk van de wens van de opdrachtgever.Kosten
Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers.Bijzonderheden
U wordt opgeleid voor het branche erkend diploma Horeca Assistent. De richtprijs voor het examen bedraagt € 375,00.Voor bedrijven maken wij een offerte. De opleiding kan op maat worden gemaakt voor het bedrijf. Kosten zijn afhankelijk van omvang van de groep en de cursusduur.