Rijn IJssel

Cursus Receptuur berekenen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Het IJscentrum heeft een eigen programma laten ontwikkelen om ijsrecepten te veranderen, verbeteren of aan te passen aan uw eigen wensen. Het programma is geschreven door de heer A.P.C. Smit. van Food Unlimited, Door het invoeren of wijzigen van grondstoffen,gewichten of percentages, kunt u recepten naar uw eigen hand zetten.
Door te sturen op de percentages drogestof, melkvet, vetvrije melkbestanddelen en relatieve zoetkracht van een ijsrecept, leert u de kwaliteit en kostprijs te beïnvloeden.
Naast een groot aantal grondstoffen en grondstofgegevens kunt u zelf gegevens toevoegen die voor u van belang zijn. In het programma is ook een werkblad met kostprijsberekening opgenomen.

Om een optimaal rendement te realiseren bied het IJscentrum biedt het programma alleen aan in de vorm van een training. De training kan gevolgd worden op de eerste dag van elke cursus Gespecialiseerd IJsbereider omdat receptuurberekenen en onderdeel is van deze cursus.
Voor groepen worden op verzoek speciale cursusdagen georganiseerd

De cursisten krijgen aan het eind van de dag, het programma op cd-rom en de handleiding mee naar huis.

Doel
  • Meer in zicht krijgen in de samenstelling van een ijsrecept.
  • Leren de kwaliteit en kostprijs te beïnvloeden door de grondstofsamenstelling te wijzigen.

Opleidingsinhoud

Inhoud
  • omgaan met de basiselementen van MS Excel
  • instellen van de wettelijke en persoonlijke normen
  • inleiding over de structuur van het programma
  • prijzen van grondstoffen invoeren
  • zelf aan de slag met het invoeren van een recept
  • ervaring opdoen door het maken van opdrachten

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Cursisten kunnen worden toegelaten tot de cursus als zij kunnen aantonen de cursus IJsbereider volledig te hebben gevolgd óf een cursus van gelijkwaardig niveau. Tevens is het wenselijk om voldoende praktijkervaring te hebben opgedaan met het bereiden van ambachtelijk ijs.

Opleidingsduur

De cursus wordt aangeboden in één dagdeel van 4 uur.

Bijzonderheden

Contactpersoon: Meer informatie en inschrijven
Postadres : Postbus 6 - 6700 AA Wageningen
Bezoekadres: Marijkeweg 20 - 6709 PG Wageningen
Telefoon : [klik hier voor het telefoonnummer]
Fax : [klik hier voor het telefoonnummer]
E-mail : [stuur een e-mail]
Website : http://www.ijscentrum.nl
Locatie: De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in Vakschool Wageningen. De training kan gevolgd worden op de eerste dag van elke cursus Gespecialiseerd IJsbereider. Voor groepen worden op verzoek een speciale cursusdag georganiseerd.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.