SVO vakopleiding food

Medewerker traiteur

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als traiteur bij een foodbedrijf maak je de lekkerste en meest verrassende traiteurgerechten. Je hebt een groot aantal verschillende bereidingstechnieken onder de knie en kent de snijtechnieken. Je maakt niet alleen producten, je weet ook precies hoe je ze aantrekkelijk presenteert én promoot. Welke wensen een klant ook heeft, jij stelt zonder moeite een compleet traiteuraanbod samen. Je weet veel over verschillende producten, of het nu om vis, vlees, kaas of desserts gaat. Niet voor niets komen klanten graag bij je terug, voor creatieve gerechten en het beste advies.

In de opleiding medewerker traiteur volg je het eerste (basis)jaar van de volledige opleiding traiteur. Je werkt toe naar het niveau 2 diploma ‘Medewerker vers’ (crebo 25701). Met dit diploma op zak kun je alsnog instromen in het 2e leerjaar en je traiteurdiploma behalen.

Opleidingsinhoud

Hygiëne en veiligheid:
Voedselveilig werken is de belangrijkste basis voor iedereen die werkt met voedsel. In deze module leer je waar je rekening mee moet houden en waar de hygiëneregels vandaan komen.

Verpakken:
Je leert welke mogelijkheden er zijn om gerechten aantrekkelijk én hygiënisch te verpakken en presenteren.

Warenkennis:
Je krijgt een brede basiskennis van verschillende versproducten zoals groenten, fruit, vis, vlees, brood, banket en kaas.

Bereidingstechnieken:
Als traiteur maak je de lekkerste traiteurgerechten en weet je hoe je een compleet traiteuraanbod samenstelt. Je gebruikt hiervoor verschillende bereidingstechnieken en diverse snijtechnieken voor de producten die je erin verwerkt.

Communicatie en marketing:
Marketing en presentatie hebben geen geheimen voor je: je weet precies hoe je je gerechten moet verkopen. Je zorgt voor aantrekkelijke presentatie in de zaak en ook online ben je sterk: je ontwikkelt succesvolle social mediastrategieën en voert die zelf uit.

Logistiek:
Je leert hoe je producen moet ontvangen, beoordelen en op moet slaan. Je voert overzichtelijk voorraadbeheer en plant en bewaakt het productieproces.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Afgeronde mbo entree-opleiding.

Kosten

€701,50*
*Prijzen kunnen nog wijzigen.

Verder leren

Mbo 3

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.