De Rooi Pannen

Medewerker sportmarketing (specialisatie van medewerker marketing & communicatie)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Heb jij een passie voor sport en wil je die combineren met een carrière in marketing? Bij De Rooi Pannen bieden we jou de kans om deze twee werelden te verbinden. Als medewerker sportmarketing leer je hoe je sportevenementen, teams of sportmerken succesvol op de kaart zet. In de sportwereld draait alles om beleving, en jij wordt degene die zorgt dat het verhaal achter de sport zichtbaar wordt voor het grote publiek. Met creatief schrijven, content maken en het beheren van sociale media creëer jij boeiende sportmarketingcampagnes. Dompel jezelf onder in de dynamische wereld van sport en leer alles over de unieke aspecten van sportmarketing.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Medewerker Sportmarketing aan De Rooi Pannen ontwikkel je de vaardigheden om je te onderscheiden in de sportsector. Je leert hoe je sportmerken en evenementen positioneert en effectieve campagnes opzet via sociale media, e-mail, en nieuwsbrieven. Ook krijg je inzicht in design en vormgeving om opvallende content te creëren die je doelgroep aanspreekt.

Daarnaast werk je aan projectmanagement en teamwork, zodat je soepel kunt samenwerken met andere professionals. De opleiding combineert theorie met veel praktijkervaring door middel van stages en opdrachten, waardoor je direct een netwerk opbouwt in de sportwereld.

Kortom, je wordt bij De Rooi Pannen opgeleid als een allround marketeer en communicator die in staat is om succesvolle marketing- en communicatiecampagnes op te zetten, specifiek gericht op het promoten van (sport)evenementen. Na je opleiding kun je aan de slag als sportmarketeer, manager sponsoring of marketingcommunicatiemedewerker, waar jij jouw passie voor sportmarketing volledig kunt benutten

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Ook belangrijk. Om met deze opleiding te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:

  • Vmbo-diploma (kader, gemengd of theoretische leerweg).
  • Overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4 (start leerjaar 1).
  • Overgangsbewijs van havo of vwo 4 naar 5 (start leerjaar 2).

Kosten

Ben je op 1 augustus van het schooljaar 18 jaar of ouder? Dan betaal je les- of cursusgeld. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de leerweg die je kiest en wordt door de overheid bepaald. Namelijk BOL of BBL. Je ontvangt half september een betalingsverzoek. Betalen gaat via Mijn DUO.

Verder leren

Ongeveer 60-70% van onze studenten studeert door naar opleiding op het hbo. Ze starten bijvoorbeeld met Commerciële Economie (CE), SPECO Sportmarketing of bij Breda University of applied sciences (BUas). Andere studenten gaan direct aan het werk.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.