De Rooi Pannen

Vakspecialist ondernemer

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Droom je ervan om je eigen onderneming te starten of om je verder te ontwikkelen als vakspecialist binnen een bestaand bedrijf? Bij De Rooi Pannen leer je alles wat nodig is om een succesvolle ondernemer te worden, met een stevige basis in welke richting jij ook kiest. Of je nu een passie hebt voor retail, horeca of techniek, als vakspecialist ondernemer combineer je jouw geleerde vakkennis met ondernemersvaardigheden. Zo leer je niet alleen de kneepjes van het vak, maar ook wat de sterke en zwakke kanten van je bedrijf zijn en hoe je inspeelt op kansen en bedreigingen.

Opleidingsinhoud

De opleiding bij De Rooi Pannen is erop gericht om jou praktisch en doelgericht op te leiden, zodat je klaar bent voor de echte wereld van ondernemen. Hier leer je de fijne balans tussen passie voor je vak en het zakelijke inzicht dat nodig is om een bedrijf te laten groeien en bloeien. Tijdens de opleiding leer je stap voor stap hoe je jouw vakkennis kan vertalen naar het succesvol opzetten van een ondernemingsplan, je een marktstrategie kan ontwikkelen en wordt er aandacht besteed aan financieel management.

De opleiding is heel praktijkgericht, maar je krijgt ook genoeg theoretische kennis aangeboden op het gebied van bedrijfsvoering en management. Door deze leerervaringen ontwikkel je een ondernemersmentaliteit die je voorbereid op de werkelijkheid.

Na het afronden van de opleiding ben je klaar om je eigen onderneming te starten of aan de slag te gaan bij een midden- en kleinbedrijf in de handelssector. Daarnaast kan je aan de slag gaan als productmanager of filiaalmanager. Dankzij de stevige basis die je hebt gelegd bij De Rooi Pannen, kun je vol vertrouwen jouw ideeën realiseren en succesvol je eigen koers varen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Ook belangrijk. Om met deze opleiding te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:
  • Mbo-diploma niveau 3 of 4

Deze opleiding is een kopopleiding. Dat betekent dat dit een verkorte variant is die je kan volgen omdat je al een vakopleiding hebt afgerond.

Kosten

Ben je op 1 augustus van het schooljaar 18 jaar of ouder? Dan betaal je les- of cursusgeld. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de leerweg die je kiest en wordt door de overheid bepaald. Namelijk BOL of BBL. Je ontvangt half september een betalingsverzoek. Betalen gaat via Mijn DUO.

Verder leren

Je kunt verder leren op het hbo. Studenten kiezen voor onder meer de opleidingen Commerciële economie, Ondernemerschap & Retailmanagement of Small business & Retailmanagement.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.