Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Zie jij jezelf als de drijvende kracht achter een evenement waar alles tot in de puntjes is verzorgd? Als manager in de party-, event- en businesscatering ben jij degene die ervoor zorgt dat elk detail klopt, van culinaire beleving tot de gastvrije ontvangst. Bij De Rooi Pannen leer je alles over de snel groeiende cateringbranche; van festivals tot bedrijfscatering. Met jouw organisatievermogen maak je van elk evenement een onvergetelijke ervaring.Opleidingsinhoud
Tijdens de opleiding bij De Rooi Pannen leer je alles over het managen van party-, event- en businesscatering. Je organiseert een pop-up restaurant tijdens de open dagen en leert evenementen van A tot Z plannen, inclusief catering, logistiek, personeelsplanning en klantcontact. Van het maken van draaiboeken tot het aansturen van een team; je krijgt les in ondernemerschap, financiën, communicatie en marketing. Je ontwikkelt ook je leiderschapservaringen om teams te motiveren en een positieve werksfeer te creëren.Praktijkervaring staat centraal bij opleidingen van De Rooi Pannen. Je werkt mee aan echte evenementen en kunt stage lopen in binnen- en buitenland. Dankzij gastcolleges, workshops en bedrijfsbezoeken heb je veel contact met het werkveld.
Na je opleiding kun je aan de slag in de event- en cateringbranche, hotels, attractieparken of zelfs met je eigen onderneming. Ook kun je werken in de dienstverlening, sales of uitzendbranche.
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Ook belangrijk. Om met deze opleiding te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:- Vmbo-diploma (kader, gemengd of theoretische leerweg).
- Overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4.