Ter AA

Medewerker productietechniek constructie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als constructiewerker kun je bij verschillende bedrijven aan de slag: een constructiebedrijf, een plaatwerkbedrijf of een machine- of apparatenbouwer. Je werkt daar mee aan constructies voor de bouw of aan (onderdelen van) machines. Je werkt met je handen én met machines. Als constructiewerker doe je dat veilig, nauwkeurig en goed. Je werkt met materiaal als staal en aluminium. Je gebruikt daar verschillende technieken voor: zagen, slijpen en lassen. En je monteert constructies/machines. Je werkt vaak zelfstandig en overlegt de werkopdrachten met je direct leidinggevende.

Opleidingsinhoud

Je leert om technische tekeningen te lezen. Je leert materialen kennen als staal en aluminium. Dan komen de technieken aan de beurt: zagen, slijpen, snijbranden en lassen. Omdat je met grote apparaten en machines werkt, komt wordt in de opleiding veel aandacht aan veiligheid besteed. Tenslotte leer je hoe je constructies monteert zodat jullie eindproducten kunnen worden opgeleverd.
De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt extra keuzedelen kiezen om je kennis en vaardigheden te verbreden of te verdiepen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Vmbo basisberoepsgerichte leerweg of het diploma Entree (mbo 1).

Kosten

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar 18 jaar of ouder? Dan betaal je cursusgeld:
Voor het schooljaar 2024 – 2025 is dit € 295 voor niveau 1 of 2. Niveau 3 of 4 kost € 715,-
Deze bedragen zijn wettelijk vastgesteld. Het cursusgeld betaal je aan Ter AA

Verder leren

Na deze opleiding kun je als constructiewerker aan de slag. Verder leren kan ook, bijvoorbeeld met de opleiding Allround medewerker productietechniek constructie.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.