Ter AA

allround medewerker productietechniek plaatwerken

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Plaatwerk kom je overal tegen en wordt overal toegepast. Wat denk je bijvoorbeeld van opslagtanks, allerlei machines, verkeersborden of de ombouw van jouw koelkast? Het wordt allemaal gemaakt door plaatwerkers. En als allround plaatwerker begeleid je ook nog eens je collega’s.

Opleidingsinhoud

In deze opleiding combineer je werken en leren. Je volgt twee dagen per week lessen op school. Daarnaast werk je drie dagen per week. Je verdient hiermee een salaris. Omdat je werkt en leert heeft deze opleiding geen stageperiodes. Op de dagen waarop je werkt doe je de noodzakelijke praktijkervaring op. Op school en op je werk leer je wat nodig is om een vakman of vakvrouw te worden. Daarbij hoort ook dat je veilig werkt en dat je leert om te plannen.

Je leert verschillende metaalsoorten kennen in verschillende diktes. Ook krijg je technieken als het buigen en booglassen onder de knie. Je leert werken met verschillende machines en gereedschappen om verschillende vormen te maken. Daarnaast leer je ook om leiding te geven aan collega’s én om in een team samen te werken.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Vmbo kaderberoepsgericht, gemengd of theoretisch; of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4; of een passend mbo-diploma op niveau 2.

Kosten

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar 18 jaar of ouder? Dan betaal je cursusgeld:
Voor het schooljaar 2024 – 2025 is dit € 295 voor niveau 1 of 2. Niveau 3 of 4 kost € 715,-
Deze bedragen zijn wettelijk vastgesteld. Het cursusgeld betaal je aan Ter AA.

Verder leren

Na deze opleiding kun je als allround plaatwerker aan de slag. Verder leren kan ook, bijvoorbeeld met een mbo-opleiding op niveau 4.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.