Ter AA

Allround medewerker productietechniek verspanen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als allround precisieverspaner werk je bij een bedrijf in de staal-, aluminium- of kunststofindustrie. Je werkt daar op de afdeling machinaal verspanen. Je bent een vakman/vakvrouw die met alle (volautomatische) draaibanken en freesmachines kan werken. Over het algemeen maak je kleine series en soms ook ‘enkelstuks’. Het gaat hierbij vooral om producten waarbij CNC-verspaning meerwaarde biedt. Aan jouw werk worden dan ook hoge eisen aan maatvoering en nauwkeurigheid gesteld. Je werkt vaak zelfstandig en overlegt de werkopdrachten met je direct leidinggevende.

Opleidingsinhoud

Alles op het gebied van machinaal verspanen. Je leert verschillende verspanende technieken en je leert om te gaan met snij-, span- en meetgereedschappen. Je leert hoe je machines productieklaar maakt, hoe je CNC-programma’s schrijft en hoe je deze kunt testen. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt extra keuzedelen kiezen om je kennis en vaardigheden te verbreden of te verdiepen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Vmbo kaderberoepsgericht, gemengd of theoretisch, of een passend mbo-diploma niveau 2.

Kosten

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar 18 jaar of ouder? Dan betaal je cursusgeld:
Voor het schooljaar 2024 – 2025 is dit € 295 voor niveau 1 of 2. Niveau 3 of 4 kost € 715,-
Deze bedragen zijn wettelijk vastgesteld. Het cursusgeld betaal je aan Ter AA

Verder leren

Na de opleiding kun je doorgroeien naar instrumentmaker, werkvoorbereider of fijnmechanisch verspaner. Ook kun je je door werkervaring ontwikkelen tot meewerkend leidinggevende of specialist op het gebied van de fijnmechanische techniek.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.