Ter AA

Techlab

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

In Techlab word je breed opgeleid binnen de techniek. Je leert van alle technische richtingen de basis waarna jij je kan gaan specialiseren. Je gaat aan de slag in de praktijklessen met o.a. lassen, constructiewerk, verspanen, mechatronica, elektrotechniek en installatiewerk. Zo kom jij erachter wat je het meest aanspreekt in de techniek, en kun je als dat duidelijk is ook de overstap maken naar die opleidingsrichting wanneer jij daar klaar voor bent.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je hoe je mechatronische installaties bouwt. Je leert over assemblage en eindbouw, hoe je werkzaamheden voorbereidt, materiaal en gereedschap controleert. Je leert hoe je verbindingstechnieken toepast, componenten en modules afstelt en onderdelen assembleert. Ook leer je de basistechnieken van installatietechniek en elektrotechniek. Je gaat met deze vaardigheden zelf aan de slag in praktijkopdrachten en tijdens je stage of werk. Dit geeft jou meer mogelijkheden om de juiste keuze te maken in de richting waarin je wil gaan werken. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt extra keuzedelen kiezen om je kennis en vaardigheden te verbreden of te verdiepen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Vmbo basisberoepsgerichte leerweg of het diploma Entrée.

Kosten

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar 18 jaar of ouder? Dan betaal je lesgeld.
Voor het schooljaar 2024 – 2025 is dit € 1419,-.
Dit bedrag is wettelijk vastgesteld. Het lesgeld betaal je aan DUO

Verder leren

Na deze opleiding kun je als monteur mechatronica aan de slag. Verder leren kan ook, bijvoorbeeld met de opleiding Eerste monteur mechatronica.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.