Ter AA

Game developer

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Is programmeren helemaal jouw ding maar ben je ook creatief ingesteld en geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met computergames? Jouw ideeën omzetten naar een virtuele wereld waarin anderen kunnen ontdekken wat jij hebt gecreëerd. Nieuwe games ontwikkelen is meer dan alleen programmeren. Ook grafisch design, muziek & geluid, animaties en belichting horen bij het proces van game ontwikkeling.

Opleidingsinhoud

In deze opleiding leer je hoe je games ontwerpt en maakt. Dit begint met het maken van een storyboard en 3D en 2D modelling. Je krijgt eerst de basis van software development, maar al snel ga jij je specialiseren in het ontwerpen en maken van games. Je volgt lessen op school en gaat regelmatig op stage bij een erkend leerbedrijf. Je krijgt theorie- en praktijklessen. Die lessen bestaan uit een mix van beroepsgerichte en algemene vakken. Met de door jou opgedane kennis en vaardigheden ga je aan de slag met projecten, praktijkopdrachten en stages bij een bedrijf.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Vmbo kader, gemengd of theoretisch; of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo of een passend mbo-diploma op niveau 2.

Kosten

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar 18 jaar of ouder? Dan betaal je lesgeld.
Voor het schooljaar 2024 – 2025 is dit € 1419,-.
Dit bedrag is wettelijk vastgesteld. Het lesgeld betaal je aan DUO.

Verder leren

Na deze opleiding kun je aan de slag als game developer. Verder leren kan ook, bijvoorbeeld met een vervolgopleiding op hbo-niveau: gamedevelopment of gamedesign, maar ook informatiedienstverlening en management, informatica, bedrijfskundige- of technische informatica.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.