Ter AA

Software developer (tweetalig)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Computers, machines en apparaten, tablets en smartphones kunnen niks zonder software. Een software developer zorgt ervoor dat die programma’s worden bedacht, gemaakt en doorontwikkeld, en nog veel meer. In dit vak draait het om applicaties, ontwikkeltechnieken, programmeren en besturingssystemen, maar ook om lay-out, kleur, vormgeving en gebruikersvriendelijkheid. En het begint met goed luisteren naar de opdrachtgever.

Wil je na het afstuderen werken bij een internationaal bedrijf of misschien wel in het buitenland? Dan is deze tweetalige variant van de opleiding een slimme keuze.

Opleidingsinhoud

De inhoud van deze opleiding is gelijk aan de reguliere opleiding. Je leert hoe je applicaties ontwerpt en maakt en hoe je bestaande of nieuwe applicaties in gebruik neemt en onderhoudt. Maar ruim de helft van de lessen wordt in het Engels gegeven worden en het lesmateriaal en de toetsing is ook in het Engels.

Je volgt lessen op school en gaat regelmatig op stage bij een erkend leerbedrijf (ook mogelijk in het buitenland). Je krijgt theorie- en praktijklessen. Die lessen bestaan uit een mix van beroepsgerichte en algemene vakken. Met de door jou opgedane kennis en vaardigheden ga je aan de slag met projecten, praktijkopdrachten en stages bij een bedrijf.

Tijdens de opleiding bouw je jouw eigen portfolio op. Je verzamelt hierin alles wat met je opleiding te maken heeft en het werk dat je tijdens de opleiding maakt. Je haalt je diploma als je hebt laten zien dat je functioneert als beginnend beroepsbeoefenaar.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Vmbo kader, gemengd of theoretisch; of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo of een passend mbo-diploma op niveau 2.

Kosten

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar 18 jaar of ouder? Dan betaal je lesgeld.
Voor het schooljaar 2024 – 2025 is dit € 1419,-.
Dit bedrag is wettelijk vastgesteld. Het lesgeld betaal je aan DUO.

Verder leren

Na deze opleiding kun je aan de slag als software developer. Verder leren kan ook, bijvoorbeeld met een vervolgopleiding op hbo-niveau: informatiedienstverlening en management, informatica, bedrijfskundige- of technische informatica of een opleiding op het gebied van gamedesign

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.