Mediacollege Amsterdam

Game artist

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Tijdens de opleiding werk je met verschillende softwareprogramma’s, zoals Blender voor 3D-modelleren Met je 3D-vaardigheden en kennis van game engines kun je op verschillende plekken aan de slag. Natuurlijk kun je in de game-industrie gaan werken, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Denk aan serious gaming bij de Koninklijke Marine of Defensie, of het ontwikkelen van simulaties voor de medische wereld en onderwijs. We hebben binnen de opleiding goede contacten met de game-industrie. Dus als je in die wereld wilt werken, bieden we je de kansen. Het is aan jou om ze te pakken!

Opleidingsinhoud

In de game- en filmwereld werk je altijd samen. Je leert hoe je goed luistert naar de opdrachtgever en hoe je samen met je team een concept bedenkt. Als het idee is goedgekeurd, werk je het uit in de stijl die de opdrachtgever wil, bijvoorbeeld realistisch of juist meer cartoonachtig.

Tijdens de opleiding werk je met verschillende softwareprogramma’s, zoals Blender voor 3D-modelleren en Unity om je ontwerpen speelbaar te maken. Je leert ook werken met de nieuwste technologieën zoals virtual reality (VR) en augmented reality (AR).

Naast het maken van mooie ontwerpen, leer je ook hoe je samenwerkt in een team. Je ontwikkelt een professionele houding, leert omgaan met feedback en hoe je doorzettingsvermogen opbouwt, want dat heb je nodig in de game-industrie.

Halverwege de opleiding kies je een van de twee richtingen: Technical Art of Animatie. Daarover lees je meer hieronder bij 'Studieprogramma'.

Halverwege de opleiding kies je een van de twee richtingen:
  • Technical Art: Jij bent de schakel tussen kunst en programmeren. Je leert hoe je taken in de kunstproductie kunt automatiseren en werkt met 2D, 3D en animatie.
  • Animatie: Jij brengt stilstaande beelden tot leven. Met software zoals Adobe Animate, Blender en Unity maak je vloeiende en realistische animaties.

Kosten

De schoolkosten van een opleiding bestaan uit lesgeld, de aanschaf van studieboeken, readers, materialen en excursies. Tijdens de open dagen krijg je een indicatie van de kosten per opleiding. Voor de meeste opleidingen is het noodzakelijk dat je over een laptop beschikt.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld. Dit betaal je vanaf je 18e aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf deze leeftijd kom je ook in aanmerking voor studiefinanciering. Je krijgt dan een basisbeurs (met OV-kaart) en afhankelijk van het inkomen van je ouders of verzorgers heb je recht op een aanvullende beurs of rentedragende lening. Vergeet niet om tijdig een beurs aan te vragen: bij voorkeur drie maanden voordat je 18 jaar wordt.

Verder leren

Na deze niveau 4-opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals de game-opleidingen bij de HKU, HvA of BUAS. Omdat de ontwikkelingen in deze sector snel gaan, kiezen sommige studenten er ook voor om verder te studeren in andere richtingen zoals communicatie, marketing of film.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.