Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Tijdens je opleiding staat vormgeving centraal. Je leert niet alleen webshops en apps ontwikkelen, maar ook banners, digitale abri's en meer. User experience design (UXD) staat centraal. Hierbij leer je je in de gebruiker van een website te verplaatsen en wensen en zoekgedrag van de gebruiker in kaart te brengen.Als onderdeel van je beroepsopleiding loop je ook stage bij een bedrijf in de mediabranche en leer je hoe je straks succesvol kunt starten in de beroepspraktijk. Tijdens het examen komt alles samen en laat je zien wat je allemaal in huis hebt.
Opleidingsinhoud
In de eerste zes maanden ga je ontdekken of je op de juiste plek zit. In de eerste twee periodes van tien weken werk je aan twee projecten waarin onderzoek en marketing belangrijk zijn. Na dat halfjaar begint een nieuwe fase van de opleiding. Hier gaan we dieper in op de lesstof en leggen we de basis (Fase Basisvaardigheden) voor de rest van je opleiding. Deze basisfase duurt tot in het tweede jaar.Na een halfjaar kom je in een andere fase: de Verdiepingsfase. Hier ga je je meer specialiseren en maak je je klaar voor je stage. Ook kies je een onderwerp dat je interessant vindt en waar je meer over wilt leren. In het derde jaar ga je nog een halfjaar door met de Verdiepingsfase en maak je opnieuw een keuze. In dit halfjaar werken we aan je vaardigheden en verzamelen we voorbeelden van je werk.
In het tweede halfjaar van het derde jaar loop je stage. In één jaar tijd doe je twee stages op verschillende plekken.
Na beide stages volgen in het laatste halfjaar van het vierde jaar de examens. Deze examens zijn onderdeel van projecten waarin alles wat je hebt geleerd samenkomt.
Kosten
De schoolkosten van een opleiding bestaan uit lesgeld, de aanschaf van studieboeken, readers, materialen en excursies. Tijdens de open dagen krijg je een indicatie van de kosten per opleiding. Voor de meeste opleidingen is het noodzakelijk dat je over een laptop beschikt.De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld. Dit betaal je vanaf je 18e aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf deze leeftijd kom je ook in aanmerking voor studiefinanciering. Je krijgt dan een basisbeurs (met OV-kaart) en afhankelijk van het inkomen van je ouders of verzorgers heb je recht op een aanvullende beurs of rentedragende lening. Vergeet niet om tijdig een beurs aan te vragen: bij voorkeur drie maanden voordat je 18 jaar wordt.