Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Als signspecialist is geen dag hetzelfde. De ene dag verzorg je de belettering van een winkelgevel, de volgende dag maak je een spandoek of een beursstand voor een internationaal bedrijf. Tijdens de opleiding leer je onder andere ontwerpen, leidinggeven, organiseren en plannen tijdens reguliere lessen en praktijklessen. Je krijgt les van mensen uit de beroepspraktijk en werkt samen met echte opdrachtgevers.Opleidingsinhoud
Je krijgt theorielessen, praktijk- en digitale vakken. Tijdens de lessen kom je in aanraking met alle aspecten van het werkveld van een signspecialist, waaronder wayfinding, carwrapping en textieldruk. Daarnaast ga je op stage om praktijkervaring op te doen.Wil je in de toekomst een creatieve en gevarieerde baan, dan is de opleiding Signspecialist misschien iets voor jou.
Kosten
De schoolkosten van een opleiding bestaan uit lesgeld, de aanschaf van studieboeken, readers, materialen en excursies. Tijdens de open dagen krijg je een indicatie van de kosten per opleiding. Voor de meeste opleidingen is het noodzakelijk dat je over een laptop beschikt.De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld. Dit betaal je vanaf je 18e aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf deze leeftijd kom je ook in aanmerking voor studiefinanciering. Je krijgt dan een basisbeurs (met OV-kaart) en afhankelijk van het inkomen van je ouders of verzorgers heb je recht op een aanvullende beurs of rentedragende lening. Vergeet niet om tijdig een beurs aan te vragen: bij voorkeur drie maanden voordat je 18 jaar wordt.