Mediacollege Amsterdam

Mediaproducer

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De opleiding Mediaproducer is een veelzijdige opleiding. Een producer is de onmisbare spil van elke mediaproductie. Van concept tot eindproduct: je hebt altijd een belangrijke rol, omdat jij weet wat er moet gebeuren om de eindstreep te halen. Je leert over marketing, projectmanagement en mediaproducties. Daarnaast leer je door samen te werken aan verschillende opdrachten heel veel over jezelf en over anderen.

Zo produceer je een talkshow voor tv, bedenk en organiseer je events en leer je hoe je social media effectief inzet voor verschillende opdrachtgevers. Aan het einde van de opleiding kun je zelfstandig een advies geven aan een opdrachtgever over hoe en op welke manier een mediaproductie kan worden opgezet. Ook kun je deze mediaproductie volledig produceren. Je regelt de mensen en de middelen die de productie moeten maken.

Opleidingsinhoud

Een greep uit de lesopdrachten: je eigen magazine en AV-productie maken, een schoolevenement organiseren, een videoclip produceren, een game in de markt zetten en je leert hoe je sociale media inzet voor verschillende opdrachtgevers. Zo leer je op allerlei gebieden wat er komt kijken bij het werk van een mediaproducer.

Omdat je als producer van bijna alle facetten van het mediavak iets moet weten, leren we je ook hoe je zelf kunt editen, fotoshoppen en vormgeven. We leren je vooral de basisvaardigheden aan, maar als je méér wilt, kan dat ook. Je sluit iedere tien weken af met een project. Deze projecten zijn altijd mediaproducties, zoals een tv-show, een videoclip voor een artiest, of een event, bv. Een festival op school. In leerjaar 2 en leerjaar 3 loop je twee keer twintig weken stage.

Kosten

De schoolkosten van een opleiding bestaan uit lesgeld, de aanschaf van studieboeken, readers, materialen en excursies. Tijdens de open dagen krijg je een indicatie van de kosten per opleiding. Voor de meeste opleidingen is het noodzakelijk dat je over een laptop beschikt.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld. Dit betaal je vanaf je 18e aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf deze leeftijd kom je ook in aanmerking voor studiefinanciering. Je krijgt dan een basisbeurs (met OV-kaart) en afhankelijk van het inkomen van je ouders of verzorgers heb je recht op een aanvullende beurs of rentedragende lening. Vergeet niet om tijdig een beurs aan te vragen: bij voorkeur drie maanden voordat je 18 jaar wordt.

Verder leren

Nog niet uitgeleerd? Er zijn diverse doorstroommogelijkheden naar het hbo. Een voorbeeld hiervan is de opleiding Creative Business, die je o.a. op de Hva en InHolland kunt volgen.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.