Ondernemend meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer verkort

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als ondernemend meubelmaker / interieurbouwer ben je werkzaam bij bedrijven in de meubelindustrie of (scheeps)interieurbouw. Hier ben jij verantwoordelijk voor de inkoop van materialen en het hele proces van ontwerpen, construeren, voorbereiden en maken van meubelen en betimmeringen. Je coördineert de werkzaamheden, draagt zorg voor de tijdsplanning en geeft leiding aan het uitvoerend personeel. Ook zorg je voor het onderhoud en beheer van de productiemiddelen.

Opleidingsinhoud

Tijdens deze opleiding leer je alles over het fijnbewerken van hout, plaatmateriaal, kunststof en andere moderne materialen, het hanteren van (hand)gereedschappen en machines en het ontwerpen, voorbereiden en maken van constructies en producten. Je leert het productieproces kennen en het aansturen van personeel daarin. Ook leer je te zorgen voor een goede werkvoorbereiding, waaronder het uitvoeren van alle administratieve handelingen zoals het bijhouden van de inkoop en het opstellen en uitvoeren van orders. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor de verkorte opleidingen op niveau 4 heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Diploma havo of vwo
Diploma mbo-niveau 4

Kosten

De opleiding kost 1.357 euro per jaar. Daarnaast moet er eenmalig een totaal bedrag van 160 euro worden betaald voor de leermiddelen van de gehele opleiding zijn 570 euro.

Verder leren

Na deze opleiding kun je gaan werken als meubelontwerper, meubelmaker, houten jacht- en botenbouwer, meubel(antiek)restaurateur, (scheeps-interieurbouwer, muziekinstrumentenbouwer, CAD-tekenaar, decorbouwer, bouwrestaurateur, werkvoorbereider, ondernemer, manager of meewerkend leidinggevende.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam, Rotterdam - HMC Rotterdam BOL BBL
Rotterdam, Amsterdam - HMC Amsterdam BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.