Interieuradviseur verkort

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als interieuradviseur ben je werkzaam in de woonbranche of in de projectinrichting. Je ontwerpt en adviseert klanten die een interieurontwerp en -advies nodig hebben over de juiste materialen, kleuren en meubelen. Dit doe je aan de hand van een ontwerp van de ruimten waarin je de ideeën en wensen van de klant hebt verwerkt. Daarnaast stel je een offerte op van materiaal- en arbeidskosten, verzorg je afspraken rondom de levering van de goederen en zie je erop toe dat het ontwerp goed wordt uitgevoerd.

Opleidingsinhoud

Tijdens deze opleiding leer je alles over het geven van een totaaladvies voor de inrichting van diverse ruimtes in woningen, kantoren, winkels of restaurants. Je doet veel ervaring op met materialen, meubels en woonaccessoires, dit allemaal geïnspireerd op de nieuwste trends. Je leert tekenen met de hand en de computer en hoe je je creativiteit kan vormgeven in een ontwerp/advies. Daarbij is het ook belangrijk dat je weet hoe je een verkoopgesprek voert, hoe je een offerte schrijft en hoe je jouw ontwerp presenteert.

Je gaat ook aan de slag met je technische vaardigheden. Zo maak je een verlichtings- en elektraplan. Ook komt techniek verder aan bod bij het bouwen van maquettes, waarbij je de basisprincipes van ruimtelijke constructies leert. Eveneens maak je kennis met nieuwe technologieën. Met behulp van computerprogramma’s leer je de 3D-printer/lasersnijder aan te sturen voor bijvoorbeeld het maken van maquettes. Aan het einde van de opleiding maak je een keuze uit een aanbod van vakken. Hiermee vergroot je de kans op een goede doorstroom naar de arbeidsmarkt of een vervolgstudie. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor de verkorte opleidingen op niveau 4 heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Diploma havo of vwo
Diploma mbo-niveau 4

Kosten

De opleiding kost 1.357 euro per jaar. Daarnaast moet er eenmalig een totaal bedrag van 160 euro worden betaald voor de leermiddelen van de gehele opleiding zijn 160 euro.

Verder leren

Na deze opleiding kun je gaan werken als interieuradviseur, binnenhuisadviseur, verkoopadviseur, interieurontwerper, verlichtingsadviseur, decorateur, interieurstylist, projectstylist, 3D-presentatietekenaar of als inkoper.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam, Rotterdam - HMC Rotterdam BOL BBL
Rotterdam, Amsterdam - HMC Amsterdam BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.