Techniek College Rotterdam

Technisch specialist bedrijfsautotechniek

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als technisch specialist bedrijfsautotechniek werk je in de werkplaats van een merkdealer of autobedrijf. Jij houdt van ingewikkelde reparaties waarbij jij je technische inzicht en analytische vermogen kan inzetten om het probleem op te lossen. Je leert elektrische en mechanische storingen te analyseren en op te lossen.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Technisch Specialist Autotechniek leer je storingen bij bedrijfsauto’s op te lossen. Je doet je kennis op en leert de vaardigheden bij het leerbedrijf waar je werkt. Je leert hoe het proces gaat: er wordt een bedrijfswagen binnengebracht, dan praat je eerst met de klant, wat is het probleem? Vervolgens leest de computer de wagen uit: storing gevonden. Je pakt het probleem aan, sleutel en monteert waar nodig en voert een software-update uit. Daarna controleer je met de computer of alles naar behoren werkt, zodat de klant weer veilig op weg kan!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor een mbo-opleiding op niveau 4 heb je minimaal een vmbo-diploma nodig (kader, gemengde of theoretische leerweg). Je bent ‘over’ naar 4 havo of 4 vwo. Of je hebt een mbo-diploma op niveau 2 of 3.

Kosten

Je hoeft geen cursusgeld te betalen zolang je nog geen 18 jaar bent. Je betaalt dan alleen voor je boeken en studiematerialen.

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan moet je wel cursusgeld betalen. Het cursusgeld voor dit studiejaar (2024-2025) is:

  • € 295,- voor een niveau 1- en 2-opleiding.
  • € 715,- voor een niveau 3- en 4-opleiding.
Je hoeft geen cursusgeld te betalen als je tegelijkertijd bent ingeschreven voor een bol-opleiding.

Het cursusgeld betaal je aan Techniek College Rotterdam. Je ontvangt hiervoor een factuur in de loop van het studiejaar.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.