Techniek College Rotterdam

Technicus Engineering

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Tijdens de opleiding Technicus Engineering word je voorbereid op een veelzijdige en uitdagende carrière in de techniek. Je bent creatief, innovatief en denkt graag na over slimme en handige oplossingen. Je ontwerpt, analyseert en optimaliseert systemen of installaties. Als technicus engineer ontwerp, maak en onderhoud je installaties en systemen. Het eerste jaar van deze opleiding is breed georiënteerd, daarna kies je voor een specialisatie uit de verschillende werkgebieden:

  • Technicus engineering werkgebied werktuigbouwkunde.
  • Technicus engineering werkgebied medische techniek.
  • Technicus engineering werkgebied elektrotechniek.
  • Technicus engineering werkgebied installatietechniek.
  • Technicus engineering werkgebied mechatronica.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Technicus Engineering ontwikkel je een sterke basis in verschillende technische disciplines. Je leert vaardigheden die nodig zijn om complexe technische problemen te analyseren, op te lossen of innovatieve oplossingen te ontwerpen. Tijdens de opleiding leer je over de nieuwste technische ontwikkelingen en doe je veel technische kennis op. Je leert rekenen met formules, werken met robotica en tekenen met AutoCad of SolidWorks. Je volgt vakken als Techniek, Wiskunde, Rekenen en Nederlands. Als je dus klaar bent voor een boeiende carrière in de techniek dan is de opleiding Technicus Engineering zeker wat voor jou!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor een mbo-opleiding op niveau 4 heb je minimaal een vmbo-diploma nodig (kader, gemengde of theoretische leerweg). Je bent ‘over’ naar 4 havo of 4 vwo. Of je hebt een mbo-diploma op niveau 2 of 3.

Kosten

Je hoeft geen lesgeld te betalen als je jonger bent dan 18 jaar. Je betaalt dan alleen je schoolkosten, zoals boeken, een laptop of werkkleding.

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan moet je wel lesgeld betalen. Een bol-opleiding kost: € 1.419,- (studiejaar 2024-2025). Dit bedrag is bepaald door de overheid en geldt voor alle niveaus.
Je betaalt het lesgeld aan DUO. In termijnen of in een keer.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.