Techniek College Rotterdam

Software developer – Creative media technology

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als front-end developer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van software. Jij brengt je creativiteit tot leven door aantrekkelijke en functionele websites en applicaties te maken. Je zorgt er altijd voor dat de voorkant van een app of website perfect aansluit bij de technologie op de achtergrond. Je bent een veelzijdige creatieveling met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je werkt zelfstandig, maar samenwerken met backend developers vind je ook leuk. Je gaat in gesprek met opdrachtgevers en vertaalt hun wensen naar technische oplossingen.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Software Developer Creative Media Technology richt jij je op de frontend: de voorkant van websites en apps. Je werkt aan verschillende projecten, zowel zelfstandig als in teamverband. Je leert werken met programmeertalen zoals HTML, CSS en JavaScript en krijgt inzicht in het gebruik van kleuren, lettertypes en lay-out. Jij begrijpt de gebruiker en vertaalt dit naar technische oplossingen. De websites en apps van jouw hand zijn niet alleen mooi, maar vooral ook functioneel.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor een mbo-opleiding op niveau 4 heb je minimaal een vmbo-diploma nodig (kader, gemengde of theoretische leerweg). Je bent ‘over’ naar 4 havo of 4 vwo. Of je hebt een mbo-diploma op niveau 2 of 3.

Kosten

Je hoeft geen lesgeld te betalen als je jonger bent dan 18 jaar. Je betaalt dan alleen je schoolkosten, zoals boeken, een laptop of werkkleding.

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan moet je wel lesgeld betalen. Een bol-opleiding kost: € 1.419,- (studiejaar 2024-2025). Dit bedrag is bepaald door de overheid en geldt voor alle niveaus.
Je betaalt het lesgeld aan DUO. In termijnen of in een keer.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.