Techniek College Rotterdam

Allround Bedrijfsautotechnicus

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als allround bedrijfsautotechnicus werk je in de werkplaats van een merkdealer of autobedrijf. Je bent hier verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van bedrijfsauto’s. Met jouw technische inzicht voer je moeiteloos complexe reparaties uit en monteer je mechanische of elektronische onderdelen met gemak. Je geniet ervan om onder een motorkap te kijken en kunt meteen herkennen met welk voertuig je te maken hebt. Of het nu gaat om een vrachtwagen die stilstaat langs de snelweg of een bedrijfsauto met een rokende motorkap, jij voert zowel in de werkplaats van de garage als onderweg reparaties uit en zorgt ervoor dat de bestuurder snel weer op weg kan.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding tot allround bedrijfsautotechnicus leer jij inspecties en onderhoudsbeurten uitvoeren aan diverse bedrijfsauto’s. Je leert hoe je technische problemen, zowel aan mechanische als elektrische systemen, kunt opsporen. Je leert diagnoses stellen en reparaties uitvoeren. Je leert alles over motoren en aandrijfsystemen, rem- en veersystemen en elektrische systemen. Ook doe je kennis op over de werking van airconditioning en koelsystemen in voertuigen. Veiligheid is tijdens je werkzaamheden erg belangrijk, je doet tijdens de opleiding dan ook kennis op van alle veiligheidsvoorschriften en relevante regelgeving. Tijdens je opleiding doe je alle kennis op bij je leerwerkbedrijf.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor een mbo-opleiding op niveau 3 hebt je minimaal een vmbo-diploma nodig (kader, gemengde of theoretische leerweg). Je bent ‘over’ naar 4 havo of 4 vwo. Of je hebt een mbo-diploma op niveau 2.

Kosten

Je hoeft geen cursusgeld te betalen zolang je nog geen 18 jaar bent. Je betaalt dan alleen voor je boeken en studiematerialen.

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan moet je wel cursusgeld betalen. Het cursusgeld voor dit schooljaar (2024-2025) is:

  • € 295,- voor een niveau 1- en 2-opleiding
  • € 715,- voor een niveau 3- en 4-opleiding
Je hoeft geen cursusgeld te betalen als je tegelijkertijd bent ingeschreven voor een bol-opleiding.

Het cursusgeld betaal je aan Techniek College Rotterdam. Je ontvangt hiervoor een factuur in de loop van het schooljaar.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.